Is de PKK volgens jullie een terroristische groepering of zijn het vrijheidsstrijders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Goede vraag. Wat volgens de opstandelingen geoorloofd is wordt door de gevestigde orde bijna steevast als terrorisme beschouwd, tenzij de opstandelingen in een ons vijandig gezind land wonen. Wij Nederlanders schuwden gewelddadige middelen echt niet toen wij het Spaanse juk af wierpen. Er werden veldslagen gevoerd, er werden monniken opgehangen, er werd piraterij bedreven, kortom bijna niets was ons te dol. Ik vind het dan ook nogal hypocriet om een ander volk, zeker als dat met repressie heeft te maken, te veroordelen. In Afrika en in het Midden-Oosten hebben westerse mogendheden vaak grenzen bepaald door op de kaart een lijn te trekken zonder zich te bekommeren over de volken die zij op die manier in tweeën deelden: dat zijn natuurlijk de echte misdaden. Dat lot is ook de Koerden toebedeeld, maar zoals zo vaak worden misdadigers achter bureaus meestal ontzien.

Het een hoeft het ander niet uit te sluiten, los van wat ik van hun motieven denk natuurlijk.

het zijn vrijheidsstrijders, maar ze bedienen zich van terroristische middelen. net als bijvoorbeeld de dierenrechtenorganisaties die gecultiveerde dieren loslaten, zodat die vervolgens in het wild niet kunnen overleven en alsnog gruwelijk aan hun einde komen.

Als ze winnen en een eigen staat krijgen zijn het verzetstrijders, zolang ze oorlog voeren tegen Iran, Irak en Turkije worden ze terroristen genoemd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100