In hoeverre is zoiets als Forumland mogelijk?

Thierry Baudet had recent aangegeven dat hij zijn partij wil losmaken van de huidige maatschappij en op die manier een natie wil creëren vanuit de ideologieën vanuit zijn partij. Dat zou dus betekenen dat er betaald wordt met een apart betalingssysteem en gedatet wordt met behulp van aparte datingapps, enkel bestemd voor mede-Forumstemmers. In hoeverre is zoiets realistisch en haalbaar? is dit überhaupt wel legaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Persoonlijk denk ik dat het praktisch gesproken bij een droom zal blijven, maar het is niet per definitie onmogelijk. IS heeft het voor elkaar gekregen. (zie bron) Zij hebben een eigen geldsysteem, belastingen en uitkeringen opgericht, compleet met een ambtenaren en een politieapparaat. Qua geld is er het voorbeeld van de bitcoin. Ook dat is volkomen legaal. Dus een forum-munt... waarom niet ? En qua dating... tja... dat moet je toch helemaal zélf weten !?!

Bronnen:
https://www.parool.nl/wereld/hoe-terreurgr...

Baudet wil eigenlijk een aparte zuil voor Forumleden, zoals die tot pakweg de jaren 60/7-0 ook bestonden voor veel Nederlandse subculturen, ihb katholieken en protestanten. Een zuil omvatte een hele serie 'eigen' instituten: scholen, ziekenhuizen, verenigingen, kranten, omroepen, vakbonden etc. Binnen zo'n zuil kon je inderdaad een heel sociaal en economisch leven hebben zonder ooit andersdenkenden te ontmoeten. Er is echter een reden dat die verzuiling is verdwenen; naast maatschappelijke-culturele redenen waren veel verzuilde organisaties te klein om te blijven bestaan. Denk aan de aparte omroepen, of ziekenhuizen. Aanvulling: verzuiling gaat sterk uit van 'autonomie in eigen kring'. Dat is strijdig met een sterke centrale overheid die bv toezicht houdt op scholen.

Toegevoegd op 15 juni 2021 10:15: tekst
Bronnen:
https://www.gelderlander.nl/politiek/baude...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Verzuiling

Dat is compleet haalbaar, realiseerbaar, legaal* en mogelijk met de voorbeelden die jij noemt. Iedereen mag een datingssysteem oprichten, een munt introduceren. *Er moet natuurlijk wel opgepast worden dat zo'n datingapp of andere app/idee niet discriminerend is. Alles wat hij voorstelt is niet echt een stap naar een natie in mijn optiek, gewoon een set aan ideeën die praktisch bijna direct haalbaar is. Voor christenen is het nog steeds de normaalste zaak van de wereld dat ze hun eigen scholen, of bijvoorbeeld datingapps hebben. https://www.samenchristen.nl/ === Kortgezegd dit is heel goed mogelijk omdat het zo goed als niks voorstelt, gewoon wat losse ideeën die al bestaan. === Dat het in de praktijk waarschijnlijk niet zal slagen (waarbij de vraag ook is wanneer je het geslaagd kan noemen) is omdat de aanhang te klein is en te verspreid. Je zal naast de forummunt toch gewoon de euro moeten gebruiken als geen supermarkt in de buurt forummunten aanneemt. Een datingapp waar minder dan 1000 mensen lid van zijn heeft ook weinig kans van slagen.

Toegevoegd op 15 juni 2021 11:24: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100