In Frankrijk gaat de AOW van 60 naar 62 jaar,...waarom zit Nederland daar ver boven???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Bertie; Hierin spelen de vakbonden in Frankrijk een grote rol. Ooit is de pensionering met 60 jaar er ingevoerd en mede door hun macht, de grote actiebereidheid van de leden en de hoge organisatiegraad hebben zij dit al die tijd in stand weten te houden. Dit ondanks het feit dat we hier praten over de tegenhanger van onze AOW; de pensioenen worden dus niet uit fondsen betaald, maar door de overige werkenden. Dat dit systeem ook voor hun op den duur onhoudbaar zal blijken te zijn is iets waar men maar niet van doordrongen wil raken, maar waarvan de rekening onvermijdelijk een keer keihard georesenteerd gaat worden. Hetzij via een nog grotere verhoging van de pensioneringsleeftijd, danwel via forse premieverhogingen.

omdat nederland een land is met eigen regels en zich niets aantrekt van wat frankrijk doet.

Omdat Nederland realistischer is. Mensen worden steeds ouder, en gezinnen zijn al een tijdje niet meer zo groot. Dat betekent dat er steeds minder werkenden ten opzichte van niet-werkenden zijn. Als je daar niets aan doet, komt er een dag dat de generatie die wél fors heeft betaald voor de oudere generatie, zélf helemaal nooit AOW zal krijgen omdat het systeem dan inmiddels is ingestort. In Frankrijk zijn verworden rechten blijkbaar belangrijker dan het principe om niet op de pof te leven. Er zijn al eerder pogingen gedaan om de pensioensgerechtigde leeftijd te verhogen, maar het Franse volk is wat eerder bereid op meteen ál het werk neer te leggen als je aan die 'rechten' komt, waarbij blijkbaar geldt: na hen de zondvloed.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Omslagstelsel
http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossie...

Omdat wij geen Frankrijk zijn.

Omdat 60 en ook 62 erg onrealistische leeftijden zijn,om met pensioen te gaan en wij als Nederland(ers) wel realistisch zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100