Helpt nu echt niemand van de Gemeente Utrecht die weggepeste homo's of provoceert Geen Stijl met dit verhaal?

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/06/gemeenteraad_utrecht_roept_op.html

Een persberichtje en verder niets is een vrijbrief door te gaan met homo-haat. Ik kan me niet voorstellen dat men er niets tegen doet. Maar goed, het is natuurlijk wel de zoveelste keer dat er dan niets gebeurd, behalve "thee drinken"...... zegt men.

Toegevoegd na 7 minuten:
Ik bedoel dus of Geen Stijl niet de waarheid brengt, provoceren doen ze natuurlijk zowiezo.

Weet jij het antwoord?

/2500

Geen Stijl zou toch nooooooit provoceren?? Hoe kom je daaaar nou bij? Toegevoegd na 9 minuten: Ik denk dat men hier wel achteraan gaat. Linksom of rechtsom... En men zal wel vervangende woonruimte met urgentie kunnen krijgen, hopelijk in een betere buurt. Daar zou de gemeente voor kunnen zorgen. Als het stel echt moedig is, blijven ze zitten waar ze zijn. Dat is pas een statement...

Volgens een bericht in mijn krant, worden deze homo's al sinds september gepest. Dat pesten houdt in dat ze bedreigd worden, dat hun auto wordt bekrast, en dat er stenen door hun ruiten worden gegooid. Dit gaat nu al negen maanden achter elkaar door. Afgelopen weekeinde heeft het stel aangegeven, dat ze deze pesterijen niet meer zien zitten, en dat ze weg willen. Nu schreeuwt de gemeenteraad moord en brand. Ik vind dat rijkelijk laat. Als er al negen maanden lang sprake is van serieuze bedreigingen en vernieling, had je acht maanden geleden aktie moeten ondernemen. Nu hebben ze gewacht tot de bedreigers hun slachtoffers kapotgemaakt hebben. Nu de slachtoffers geen andere uitweg meer zien dan hun ooit zo geliefde woonplek te verlaten, is plotseling het hek van de dam. Nu aktie ondernemen is dus veel, veel te laat. Helaas gebeurt dit vaker. Af en toe komen er zulke berichten in de krant, maar er verandert niets. PS 1. Hoe zou het toch komen dat de partijen van de harde aanpak steeds populairder worden in de politiek? PS 2. Voor alle duidelijkheid: ik heb niet op zo'n partij van de harde aanpak gestemd.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/burenoverla...
http://www.nu.nl/binnenland/2269656/veront...

Het is echt waar. Het excuus is dat er geen getuigen zouden zijn en de daders daarom niet vervolgd zouden kunnen worden. Het is ook niet nieuw voor Utrecht, er hebben hiervoor al twee lesbische stellen en een transseksuele vrouw de stad noodgedwongen moeten verlaten wegens 'pesterijen'. (Lees: bedreigingen, vernielingen, bekogeld worden met stenen en brandstichting.) Nu pas begint de gemeenteraad hierover, wat dus al járen te laat is. Er ligt al een mooie verklaring, waarin staat dat de gemeenteraad dit niet accepteert. Ook de burgemeester heeft verklaard dat hij de gebeurtenissen (alweer) onacceptabel vindt. Gelul: de gemeente heeft de vorige drie gevallen geaccepteerd, en het nu wéér zover laten komen dat het bewuste stel geen andere uitweg ziet dan hun huis te koop te zetten. Een mooie illustratie van hoe de gemeente hiermee omgaat: Een paar jaar terug was ik bij de dodenherdenking bij een oorlogsmonument in mijn wijk. Het thema dat jaar was vrijheid, of vechten voor vrijheid. Er was ook één van de wethouders aanwezig, en die hield uiteraard een toespraak. Hij trok het thema door naar de actualiteit (een lesbisch stel en een transseksuele vrouw waren hun wijk uit gejaagd). Zijn analyse? Dat deze 'incidenten' aantoonden dat er soms een spanningsveld bestaat tussen verschillende vrijheden. Blijkbaar de vrijheid om openlijk lesbisch of transseksueel te zijn en de vrijheid om lesbisch of transseksueel te zijn niet alleen af te keuren, maar er ook nog op te reageren door die mensen te bedreigen, stenen naar ze te gooien, haatdragende leuzen in hun voordeur te krassen etc. Wegens dat spanningsveld zouden we voorzichtig met vrijheden om moeten gaan. Ik heb toen niet gereageerd omdat ik niet een rel wilde veroorzaken tijdens de dodenherdenking. Maar ik was (en ben nog stééds) woest. 'Spanningsveld'? Voorzichtig omgaan met 'vrijheden'? Dat is niet de reactie die ik wil van de gemeente. Ik wil dat het wegpesten van mensen omdat ze een andere seksualiteit hebben, ondubbelzinnig wordt veroordeeld, en ik wil dat de mensen die het doen worden vervolgd voor de strafbare feiten die ze plegen. Ik wil dat de gemeente pal staat voor de vrijheid om openlijk lesbisch, homoseksueel of transseksueel te zijn. Ik wil, kortom, dat de gemeente deze gebeurtenissen écht niet accepteert. Maar ik verwacht na dit vierde (voor zover bekend!) geval helemaal niets meer van de gemeente.

De overheid draagt het zwaard niet tevergeefs... behalve in Nederland! Dáár wordt de terreur op straat bestreden met 'begrip' door de overheid. Dáár wordt genuanceerd waar maar één antwoord rechtvaardig is: aanpakken en afstraffen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100