Zijn deze bruto of netto?en kan Wilders hier wel mee rond komen met zo'n beveiliging?

http://salaris.nl.msn.com/home/Vippaysalarissen/vip-salarissen-politici

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ten eerste is het maar de vraag of dergelijke cijfers kloppen. Maar als ze echt kloppen dan lijkt het mij dat we geen medelijden hoeven te hebben als iemand een kleine 8 000 euro p/m moeten doen. Er zijn heel veel mensen die het met een stuk minder moeten doen.

Dit zijn bruto bedragen, en je hoeft geen medelijden met wilders te hebben, want naast zijn mooie salaris krijgt hij die beveiliging op kosten van ons!! (belasting betaler)

Het genoemde bedrag in bovengenoemd artikel is gebaseerd op het slaris van een gewoon kamerlid. Het is bruto, maar wel inclusief vakantiegeld en kerstbonus. Het kale salaris voor een kamerlid is € 7.311,56 per maand, en daarbovenop reis- en verblijfkosten. De mensen die beveiligd moeten worden (niet alleen Wilders, maar ook bijvoorbeeld de minister president) worden beveiligd door politie en marechaussee, niet door een particulier beveiligingsbedrijf. En nee, als er zelf voor die beveiliging betaald had moeten worden, was het voor politici onbetaalbaar geweest.

Bronnen:
http://www.nieuwsbank.nl/inp/2005/03/31/R133.htm
http://www.tweedekamer.nl/images/Bijlage_s...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100