Waarom is het moeilijker om bij de politie te komen dan bij defensie?

Aangezien je bij defensie met zwaardere vuurwapens werkt dan bij de politie. En toch is het moeilijker om bij de politie te komen.
En het feit dat je bij defensie is strafblad mag hebben met een misdrijf waar max 6 maanden op staat en bij de politie mag dat niet.

Toegevoegd op 27 december 2018 17:51: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is omdat het bij de politie juist niet om geweld gaat, maar om tact, diplomatie, inlevingsvermogen, etc. Als je politie associeert met wapens en geweld ben je dus niet geschikt.

In defensie hebben ze ook meer mensen nodig dus laten ze meer toe. Een politie moet ook een zwaarder diploma hebben. Ik denk dat dat de reden is

Om bij de politie te komen moet je (minimaal) geschikt zijn om agent te worden. Iemand die zelfstandig kan werken, communicatieve vaardigheden heeft, en in staat is om (op hoofdlijnen) de wet toe te passen in een concrete situatie. Bij defensie hebben ze ook veel simpeler functies.Schutter op een marineschip, pistolen in en uit elkaar halen in de wapenkamer, of koffie rondbrengen in de officiersmess. Een paar jaar basisschool is dan voldoende.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100