Ik heb een politiek dilemma. Wie weet raad?

Over een dag of 12 mogen we stemmen, maar ik ben er nog steeds niet uit. Als ik de stemwijzer doe kom ik uit op TON, maar daar wil ik niet op stemmen. Ook de PVV valt (vanwege het feit dat het een one-issue-partij is) voor mij af. Maar... als ik debatten hoor, en het immigratie-gedram van Geert Wilders eruit "filter" heeft die partij wel hele goede standpunten m.b.t. de sociale zekerheid. Sterker nog... sociaal-economisch gezien verschilt de PVV niet eens zo veel van SP.
Welke partij zou voor mij het beste zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou zeggen pak de partijprogramma's van alle partijen erbij en kijk welke bij jouw past. Misschien dat de SP iets voor jouw is of de VVD.

Ik denk niet dat ik je kan vertellen waar je het beste op kunt stemmen (want dan zou ik niet erg objectief zijn), maar ik kan wel deze raad geven: op de websites van alle politieke partijen zijn hun volledige partijprogramma's te vinden. Saaie kost hoor, maar als je het globaal doorleest merk je al snel of de standpunten je wel of niet aanstaan. Afgezien daarvan, houd ik er toch ook altijd rekening mee dat de partijen om te kunnen regeren, toch compromissen zullen moeten sluiten, dus het gaat er vaak niet alleen om wát ze zeggen, maar ook of je erop vertrouwt dat ze hun principes trouw blijven. VVD blijft liberaal, CDA blijft voor de gezinnen, etc.

ehh .. ligt eraan door wie je gebeten wilt worden: de hond of de kat. Maar gebeten zul je worden. Vindt je het niet erg dat een nietsnut die beweert kunstenaar te zijn en uit het rifgebergte komt ervoor zorgt dat jouw zorgpremie omhoog gaat, dan stem je links. Vindt je het niet erg dat de duivel weer een paar miljoen op de grootste bankiershoop schijt dan stem je rechts. En dan nogeens wat .. waarom zou je niet PVV stemmen als die het dichtstbij jouw standpunten komen. In Nederland hebben we een coalitieregering dus de kopvoddentaxsoep zal wel iets afgekoeld zijn voordat het wordt opgediend!

Misschien moet je nog eens naar een heel ander partij kijken, heb je wel eens gehoord van "Partij voor Mens en Spirit? Op onderstaande link vind je hun partijprogramma. Verder nog een link naar een kieswijzer waar je achteraf kan aangeven welke partij je buiten de bekende parijen nog meer mee wilt laten tellen of welke je wilt schrappen. Succes met kiezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100