is een pasfoto afgeven noodzakelijk voor een ID kaart aanvragen?

in mijn gemeente moet dit; ik vraag me af waar dat goed voor is.. we leven in 2018 tenslotte, bij dierentuinen en zwembaden gebruiken ze gewoon een webcam voor een nieuw abo

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, je diend gewoon een pasfoto in te leveren die voldoet aan bepaalde eisen. Alleen om medische redenen kan je van die eisen soms afwijken. Bij voorkeur vragen ze een zo recent mogelijke pasfoto, maar als je uiterlijk in 5 of 10 jaar niet of nauwelijks is veranderd kan je dezelfde foto gebruiken als je die nog heb. Toegevoegd na 17 minuten: En het nut daarvan is dat ze die op een speciaal papier plakken zodat de machine die later met de gegevens die erop staan erop print. Waarom dan? Eigenlijk heel simpel. Zoals vraagsteller zeg bij zwembaden en dierentuinen gebruiken ze een webcam waar je waarschijnlijk ook gewoon mag lachen en desnoods een pet op mag hebben. Een pasfoto moet (zoals ik al eerder zei) aan strenge eisen voldoen. En van goeie kwaliteit zijn en naar mijn mening zijn de kwaliteit van pasfotos en "webcamfotos" niet hetzelfde. Ook moet er aan bepaalde afmetingen van je hoofd op de foto voldaan worden en weet niet of de huidige webcams daar in staat zijn dat presies te meten. Bovendien heeft de gemeente dan extra werk om dan eerst een foto van jou (of je kind) te moeten maken en dan pas de aanvraag in behandeling kan nemen, terwijl het gewoon tijd schil voor zowel jou als de gemeente dat je gewoon zoals altijd gewoon een pasfoto mee te nemen die aan de eisen of een uitzondering voldoet. Dus om het bovenstaande, daarom. Maar wie weet hoe het aanvraag proses voor identiteitsbewijzen vanaf 2020 zich zou ontwikkelen?

Toegevoegd op 23 april 2018 17:45: tekst
Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/p...
https://youtu.be/gfl0m7HjvRo

In het algemeen kan je wel zeggen dat dit inderdaad noodzakelijk is. Foto's, gemaakt met een webcam, zijn meestal wel goed gelijkend,maar voldoen niet aan alle eisen die de wetgeving stelt aan een officiële pasfoto.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/p...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100