Kan nederland een staat van europa worden?

zoals het in amerika ook is

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bestuurlijk zou het een voordeel zijn als de EU op termijn een republiek zou worden, maar er is een groot verschil tussen jonge landen als de VS, Canada en Australie. Europa heeft een lange geschiedenis, tradities verschillen van regio tot regio, elk land heeft oorlog gevoerd met elkaar of met zichzelf, er zijn enorme verschillen in inkomen en taal. Dat maakt het lastig te besluiten samen een republiek te vormen. Canada, Australie of de VS hebben dat veel minder; in iedere deelstaat of provincie bestond de bevolking toen werd besloten bestuurlijk meer samen te gaan vooral uit Europese immigranten die alles achter hadden gelaten op zoek naar een betere, vrijere toekomst.

De EU is ook eigenlijk niks anders als "De Verenigde Staten van Europa" en ieder land vormt een staat binnen deze EU. Alleen werkt alles nog niet zo goed als zou moeten.

Europa evolueert beetje bij beetje naar het Amerikaanse model (steeds meer bevoegdheden gaan naar Europa). Al staan we daar nog héél ver van af. Het is zeker niet voor morgen.

Zeg nooit nooit. Maar voorlopig is daar geen draagvlak voor. Wellicht in de hele verre toekomst.

Zo zal het gaan: de verenigde staten van Europa en Nederland is er een van. De meeste dingen worden nu al in Europa geregeld. Vandaar dat de overheid zich nu veel meer met het priveleven bemoeit. Anders hebben ze niet genoeg te doen.

Dat zal zeker kunnen en men is er ook hard voor aan het werken. Maar of wij dat bij leven nog zullen meemaken, dat betwijfel ik.

laten we het hopen van niet met buurstaten als griekenland en spanje Toegevoegd na 15 seconden: ;

Ja, maar dan moet we wel de Grondwet en het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden wijzigen.

Ja, dat kan en met de EU gaan we aardig die kant uit. Het zou overigens niet zo slecht zijn, omdat dan de staten (nu landen) beter aangesproken kunnen worden op hun begroting. Overigens zal het zo'n vaart niet lopen, omdat de meeste landen hechten aan hun autonomie, tradities (o.a. monargieën) en vaderlandsgevoelens.

Dat kan alleen als er ook één EU volksvertegenwoordiging komt die één EU beleid uitzet. Nu regeert ieder land zichzelf en zijn we slechts verbonden door een munt, meer is het niet. In Amerika heb je één staatshoofd, in de EU niet en daar zie je het nu fout gaan in bijvoorbeeld Griekenland. We zien dat het fout gaat, maar kunnen niet ingrijpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100