Stel als we hier in Nederland alleen maar rechtse partijen hebben, zouden we het dan economisch veel beter krijgen?

Met rechts bedoel ik dus niet dat we ook extreem-rechtse partijen hebben

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De reden waarom in ieder economieboek staat dat de economie gebaat is bij een rechtse regering is het simpele gegeven dat de conservatievere partijen meer geneigd zijn de markt z'n gang te laten gaan. Zowel particulieren als bedrijven moeten het zelf maar opknappen, da's, sterk versimpeld, de kern van het neo-liberalisme. Dat gaat alleen lang niet altijd op. We zien steeds meer partijen opkomen die niet meer in de traditionele hokjes links-rechts cq conservatief-progressief zijn te plaatsen, en de bankencrisis heeft pijnlijk aangetoond dat de markt ook niet zo onfeilbaar is als gedacht.

Sommige mensen zouden het wellicht beter krijgen, maar de lagere inkomens zouden er de dupe van worden.

Als we alleen maar rechtse partijen hadden, zouden de minst rechtste partijen links zijn. Kijk maar in Amerika, in Nederland zouden zowel de Republikeinen en Democraten beiden rechts zijn, de Democraten wat minder dan de Republikeinen...

Veel beter, het wordt dan wel net als de USA. Veel armoede op straat, veel bedelaars, veel stakingen, veel kleine criminaliteit, rijken die hun huizen moeten barricaderen, etc. Maar verder alles pico bello.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100