Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Als ik Trouw mag geloven: niets.

Sinds de commissie-Cals/Donner in 1967 hebben zich talloze verstandige dames en heren in de commissie-Deetman, de commissie-De Koning, de Nationale Conventie van 2006 en in het parlement gebogen over de tekortkomingen van ons overheidsapparaat en allerlei aanbevelingen gedaan. Het resultaat was onveranderlijk niets, noppes, nada.
Zelfs zoiets doodsimpels als de gekozen burgemeester liep vast op de zandbanken van een ongeëvenaard bestuurlijk conservatisme.

Toegevoegd na 1 minuut:
Wikipedia:
Het rapport van de conventie is een zachte dood gestorven. Tijdens de bespreking had elke politieke partij wel wat op te merken. Grosso modo kwam de kritiek van politici erop neer dat 'de burger nu eenmaal veel te slecht geïnformeerd is om een goed oordeel te kunnen vellen'. Wat in feite neerkomt op diskwalificatie van de burger. Veel is er dan ook niet met de aanbevelingen gedaan, alleen het voorstel om de positie van de Tweede Kamer te versterken vond enig gehoor binnen politiek Den Haag. Maar ook met dat voorstel is niets gebeurd.
(Lees meer...)
SimonV
6 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
antwoord to-the-point

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding