Heeft mijn vriend een kans eerder vrij te komen?

Het is een beetje een ingewikkeld verhaal.
Mijn vriend zit vast in zwitserland uitspraak 36maanden,waarvan 16maanden celstraf en 20 maanden voorwaardelijk.

Hij vroeg gelijk aan zijn advocaat of hij recht had op vervroegde invrijheidsstelling antwoord was nee.

Volgens de gevangenis dirictuur waar hij een gesprek mee heeft gehad in april ivm overplaatsig nederland was zijn aanvraag niet zinvol dit omdat als hij zich netjes gedroeg evt op 1aug of 11 sept vrijgelaten zou worden.

Op internet lees ik dat hij er niet voor in aanmerking komt (volgens nederlandsrecht)

Ik heb contact gehad met buitenlandse zaken en die vertelde me dat hij er wel een kans op maakt. Maar dat het wettelijk geen recht is maar dat het via de wet wel toegelaten word iemand eerder vrij te laten,en dat het dan meer een gunst is.

dit betreft zijn onvoorwaardelijke straf van 16 maanden. Overzijn 20 maanden voorwaardelijk zei ze dat zijn inprinsiepe afspraaken en voorwaarden waar je je 20 maanden aan moet houden.

Dus ja ingewikkeld allemaal ik en mijn vriend weten dus niet of hij nu wel of geen kans maakt en weet dus niet of het zwitsersrecht mischien anders is.

Hoop dat iemand iets meer verstand ervan heeft als mij.

Weet jij het antwoord?

/2500

De Zwitserse autoriteiten gaan alleen akkoord met detentie in Nederland als gegarandeerd wordt dat de volledige tenuitvoerlegging van de opgelegde straf gegarandeerd wordt. Dus de volle 16maanden detentie uitzitten. Daarna zal hij zo snel mogelijk Zwitserland worden uitgezet. Aangezien er van vervroegde invrijheidsstelling, volgens de advocaat van uw man, geen sprake kan zijn, is overplaatsing naar een Nederlandse gevangenis niet zinvol. Dit verzoek is trouwens al afgewezen, schrijft u. Het verzoek kan niet opnieuw worden aangevraagd aangezien het Nederlandse ministerie van Justitie de WOTS-procedure maar één keer per persoon toepast. De afwijzing is dus definitief. Als de advocaat die uw man heeft bijgestaan heeft gezegd dat er geen kans is op vervroegde invrijheidsstelling dan dient u ervan uit te gaan dat er ook geen enkele kans is. De advocaat heeft kennis van het volledige dossier, dat heeft Buitenlandse Zaken niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100