Waar moet mijn man zijn resterende straf uitzitten?

Om een lang vehaal kort te maken mijn man zit vast in zwitserland. Nu wil hij daar vluchten en in nederland zijn eigen weer melden. Onze vraag is dan waar moet hij zijn resterende staf uitzitten in nederland of in zwitserland. hij zit daar nu 6 maanden en moet nog 6 maanden (overplaatsing na nederland is niet goed gekeurd ivm te korte resterende straf) Hij wil juist vluchten en weer melden om in nederland komen te ziten. zodat hij kindern vrouw en familie weekelijks kan zien. P.s hij zit daar niet voor niets maar dit neemt niet weg dat hij familie en vrienden wil zien. Kan alleen vinden dat als hij vlucht niet meer straf krijgt maar niets over waar dan de resterende straf uitgezeten moet worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij zal gelijk terug gestuurd worden naar Zwitserland om daar zijn straf uit te zitten

Je man zal gewoon in Zwitserland zijn resterende straf moeten uitzitten. Laat hem maar weten dat hij zich beter de moeite van de ontsnapping kan besparen, tenzij hij het allemaal de moeite waard vindt om in Nederland eenmalig zijn familie te kunnen zien. "In principe kunnen verdachten van strafbare feiten alleen vervolgd worden in de staat waar ze het strafbare feit gepleegd hebben. Ook de straf die ze daarvoor opgelegd krijgen kan in principe alleen in die staat worden uitgezeten. Dit betekent dat als een verdachte of veroordeelde weet te ontkomen naar een andere staat, de straf of vervolging niet kan worden voltooid. Uitlevering kan plaatsvinden op grond van verdragen tussen Nederland of andere staten of op basis van de Overleveringswet. Uitlevering naar andere lidstaten van de Europese Unie geschiedt op basis van de Overleveringswet."

Bronnen:
http://www.uitlevering.nl/uitlevering

sorry dak het schrijf maar das echt dom . Waarom als u nu in het ziekenhuis terecht komt (ff afkloppen van niet ) zouw die in aanmerking kunnen komen voor verlof . Ga je als gedetineerden vluchten en er gebeurd wat met u , dan zijn zijn kansen verspeeld . Gewoon de consequenties aanvaarden zoals ze zijn . 6 maantjes zijn zo voorbij .. sterkte der mee . Groetjes Vreeson

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100