Waarom is Erdogan zo populair onder Turken ?

Op dit moment wordt Erdogan in Nederland vergruisd en beschimpt. Maar mijn ervaring is dat ook de Nederlandse media niet vies zijn van enig nationalisme.

Vandaar dat ik ook op zoek ben naar de andere kant van het verhaal: vele Turken (nee, niet allemaal !) steunen Erdogan door dik en dun. Wat zien zij dan in die man ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is natuurlijk als niet Turk moeilijk . Maar ik spreek diverse Turkse mensen uit diverse Turkse streken. Wat de men in hem ziet is de grote leider die het leger uit de macht ( politieke ) heeft verdreven zonder de waarden van Ataturk echt op te offeren naar buiten toe . Hij staat ook voor oude religieuze waarden . Zn vrouw draagt ook een hoofd doek . Terwijl de hoofd doek in het hoger onderwijs daar enige jaren terug niet of nauwelijks gezien werd . Dus de revival van islam waarden ( Hirshi Ali ) en de nationalistische kaart trekt hij constant . Tijdens de Irak oorlog werd Turkije enorm rijk / handel in olie financieel centrum van die regio maar ook de door Europa gewenste goede relatie legde Turkije geen wind eieren het land werd met sprongen rijker . Ja dan vergeef je zo' n man veel . Vergeet niet dat het nog maar ruim 100 jaar geleden is dat Turkije een wereld macht is geweest . De turken voelen zich vernederd door diverse situaties en deze man geeft hun weer trots . Dat hij daarvoor koerden en liberale krachten moet elimineren ach ja dat zijn terroristen . Het westen zeker ook Nederland heeft best rare signalen gegeven naar Turkije . Bea kwam ooit tijdens de nog seculiere tijd op visite en in haar gevolg zaten diverse hoofd doeken ( sorry ) de enigszins liberale stromingen werden daardoor nog meer opzij gezet . Ook Europa kneep velen oogjes dicht bij het uit moorden van de koerden in Irak en Syrië Ja Amerika had Turkije nodig dat gaf Erdogan de kans om de grote man te spelen ( en ja dat is hij nu !!) Erdogan spreekt de taal van het volk is kort door de bocht een van hen . Weet heel populistisch het volk te mennen schreeuwt rustig dat Europa een fascistisch christelijk clubje is en geeft even later diverse staats hoofden een hand.( ja hij roept dat al jaren ) . De turken smullen er van . Maar Erdogan heeft ook prima zaken geregeld , vuil ophaal diensten , de waterzuivering , de verkeer 's chaos , de lucht vervuiling door de overstap naar gas en jaarlijks komen er 1000 nieuwe scholen bij . Erdogan komt voort uit de moslim broederschap en heeft daarvoor ook in het verleden veroordelingen gehad . En moest toen de leiding aan Gül afgeven . Ja eigenlijk dromen nog veel turken van een nieuw groot Turks rijk en ja daar geeft Erdogan gehoor aan . Zie de parallel met Poetin. Ook een leider van ooit een wereld macht het volk voelt zich vernederd . En ja de russen en de turken houden van hun half god .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100