Waarom staan o.a. Afghanistan, Saoedi-Arabië en Egypte niet op de lijst van Trump?

Waarom staan o.a. Afghanistan, Saoedi-Arabië en Egypte niet op de lijst van landen waarvan de inwoners niet meer naar de V.S mogen vliegen? Heeft Trump dat al verklaard?

Toegevoegd na 8 minuten:
Althans het gaat om terrorisme, nu zijn dat juist de landen waarvan de inwoners in de V.S. aanslagen pleegden of tegen Amerikanen pleegden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt te gaan om zakelijk belang. Het concern van Donald Trump en diens familie heeft geen zakenbelangen in de landen waarvan burgers nu wel een inreisverbod hebben gekregen . Zij hebben wel zakelijke belangen in Saoedi-Arabië, Egypte en Koeweit . ------Het grondgebied van de Verenigde Staten werd door Trump met onmiddellijke ingang tijdelijk gesloten voor reizigers uit Iran, Irak, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen. Opmerkelijk, volgens commentatoren in de Amerikaanse media, want bij de aanslagen op Amerikaans grondgebied van de laatste twintig jaar was niet één terrorist betrokken uit de aangewezen landen. Die kwamen namelijk uit Saoedi-Arabië en Egypte (aanslagen 11 september, 2001), Kirgizië (aanslag Boston, 2013), Afghanistan (aanslag Orlando, 2016), Pakistan (aanslag San Bernadino, 2015), Egypte (aanslag Los Angeles, 2002). Bij al deze aanslagen kwamen ruim 3000 mensen om het leven op Amerikaans grondgebied.---- Toegevoegd na 6 minuten: Volgens Norman Eisen, voormalig adviseur van president Obama riekt Trumps keuze naar belangenverstrengeling van enerzijds de president en anderzijds de baas van de multinationale onderneming Trump. Dochter Ivanka Trump verklaarde twee jaar gelden nog haar ambities voor de Saudische markt en die van de emiraten.

Bronnen:
http://www.gelderlander.nl/buitenland/trum...

in de grond zit daar oli waar amerika afhankelijk van is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100