Hoe kan je uitleggen wat politiek is ?

Ik heb geen genoegen met de uitleg van de woordenboek.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een definitie van politiek: "Politiek is het nemen, beinvloeden en uitvoeren van beslissingen die openbare belangen van een samenleving of van groepen daarbinnen betreffen."

Bronnen:
Culturele antropologie: een inleiding

Ik moet bij deze vraag direct aan een mop denken, die eigenlijk toch wel een klein beetje verklaart hoe het allemaal in zijn werk gaat: Subject: Wat is politiek??? Een zoon vraagt aan zijn vader: "Pap, wat is eigenlijk politiek?" Vader zegt: "Jongen, dat is heel eenvoudig. Kijk, ik breng het geld thuis, dus ben ik het KAPITALISME. Je moeder beheert het geld, dus is zij de REGERING. Opa ziet er op toe dat alles hier ordentelijk verloopt. Hij is de OVERHEID. Het dienstmeisje is de ARBEIDERSKLASSE. Wij hebben allen maar één doel voor ogen namelijk jouw welzijn. Daarom ben jij het VOLK. Je kleine broertje die nog in de luiers loopt is de TOEKOMST." De zoon denkt na en vraagt of hij er een nachtje over mag slapen. 's Nachts wordt hij wakker omdat zijn kleine broertje in zijn luier heeft gepoept en vreselijk schreeuwt. Omdat hij niet weet wat hij moet doen gaat hij naar de slaapkamer van zijn ouders. Daar ligt alleen zijn moeder en die slaapt zo vast dat hij haar niet wakker krijgt. Daarom gaat hij naar de kamer van het dienstmeisje waar hij ziet dat zijn vader bij haar in bed ligt en dat ze met hele vreemde dingen bezig zijn.. Hij ziet dat Opa onopvallend door het raam toekijkt. Ze zijn allemaal zo druk bezig dat niemand merkt dat hij voor het bed staat. Daarom besluit de jongen weer te gaan slapen. De volgende ochtend vraagt de vader aan zijn zoon of hij met zijn eigen woorden kan uitleggen wat politiek is. Ja," zegt de zoon, "het KAPITALISME misbruikt de ARBEIDERSKLASSE terwijl de OVERHEID toekijkt en de REGERING slaapt. Het VOLK wordt volkomen genegeerd en de TOEKOMST ligt in de STRONT!"

Als je echt wilt weten wat politiek inhoudt, dan moet via Amazon.com /de het boek 'The prince' van Niccolo Machiavelli kopen, dit boek id rond 1500 uitgegeven en wordt nog steeds beschouwd als de basis voor het politieke bedrijf. Het kost EUR 5 incl, verzending naar Nederland. Het is vertaald van italiaans naar Engels en is goed leesbaar. Eyeopener. Zie link: http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_ss_i_5_10?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1&url=search-alias%3Denglish-books&field-keywords=the+prince+machiavelli&sprefix=The+prince Toegevoegd na 1 dag: Rond 1500 m/z rond 1520

Politiek is: verbeter de wereld en begin bij de ander.

politiek is de macht in een land, zei het democratisch gekozen zei het door een revoltutie oid zelf genomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100