Hoe lang duurt het voor je een boete moet betalen ?

Onlangs heb ik in Nederland met mijn slimme hoofd een boete gekregen voor niet-betaald parkeren waar dat blijkbaar wel had gemoeten (op een vrijwel verlaten industrieterrein). Op de bon onder mijn ruitenwisser stond keurig dat het feit geconstateerd was, dat het echt mijn auto was (al hadden ze de kleur verkeerd) en wat dat grapje me gaat kosten.

Nu heb ik hier totaal geen enkele ervaring mee; de enige twee boetes die ik tot nu toe gehad heb waren "op heterdaad" en kon ik direct pinnen bij de agent, maar dat was beiden in Duitsland.

Op de bon staat echter totaal niet hoe , waar en voor wanneer ik moet betalen, alleen dat ik een acceptgiro thuisgestuurd krijg, maar dat is nu dus al ruim een week geleden.

Hoe lang duurt het voor die boete op je mat valt ? Of moet je zelf nog stappen ondernemen ? Voor de duidelijkheid, de overtreding was in Nederland en ik woon in Duitsland en rij met een Duits kenteken. Dat kan natuurlijk betekenen dat het enige vertraging oploopt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een briefje onder je ruitenwisser is geen beschikking. Die heeft dus geen rechtsgevolgen. Die komen pas met de officiele brief die normaal gesproken op een bekeuring volgt. Daarop staat het schikkingsvoorstel van de officier en de datum waarvoor dit bedrag betaald moet worden. Hoe lang het duurt voor je die op de mat krijgt verschilt nogal. Soms krijg je hem binnen een paar dagen, soms duurt het wel een paar maanden. Naar de reden van die variatie heb ik altijd moeten gissen maar mij zijn ze nog nooit vergeten.

Bronnen:
Een willekeurige bon voor een...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100