Waarom zijn de Turken plotseling begonnen de PKK in Noord-Irak te bombarderen?

Is daar een aanleiding voor? En hebben ze niets beters te doen nu de IS dreiging steeds groter wordt? Ik dacht dat de PKK en Turkije vanaf 2012 vredesonderhandelingen voerden. Sinds wanneer is dat over?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Al heel lang ()en terecht ?) claimen de Koerden een gebied wat nu tussen Turkije Syrië , Irak ligt . Toen de USA ( sadam Hussein ) Irak ging bombarderen van uit Turkije was de deal Geen vrij Kurdistan !!! . De Turken keken glimlachend toe hoe de Koerden werden uitgemoord door ISS . Toen de Koerden toch met steun van de NAVO moedig tegen stand bood werden ze bang dat de Koerden nu vecht ervaring en wapens hadden bemachtigt en straks hun Koerdistan zouden opeisen . En daar steun voor zouden krijgen op het wereld toneel . . Dus voor dat de USA is zou bombarderen vanuit Turkije snel onder het mom het is nu te gek we grijpen in snel de Koerden te verzwakken ( uitmoorden ) tot een half jaar terug tolereerde de Turken grote wapen transporten door hun land voor de ISS Door wie betaald door de Saoedi's die ook soennitisch zijn en zo de sjiitische ( Iran ) strijders in Syrië wilden tegen werken . Nu zijn ze bang van het monster wat ze zelf geschapen hebben . Dus de Saoedi's en de Turken en ? Tja politiek stinkt . Dus Turkije valt ISS wel aan maar het gaat hun vooral om de PKK schade aan te brengen om absoluut geen Koerdische staat (land ) naast hun land te hebben . Het is vooral diep treurig voor de onschuldige kinderen daar . Ja oorlog zgn om geloof maar het gaat om de macht . De strijd tussen Iran en de Saoedi en Turkije die er ( zgn) als slachtoffer tussen zit .

Die vredesonderhandelingen zijn allemaal leugens, de PKK houd zich hier niet aan en vermoorden dagelijks veel Turken en daarom doet Turkije dit

Bronnen:
Turkse Media

Aanhangers van de PKK hebben op woensdag 22 juli 2015 een aanslag gepleegd op twee Turkse politieagenten. Ook de aanslag met een autobom op zondagmorgen 26 juli 2015 in de buurt van Diyarbakir op het moment dat een busje met Turkse militairen passeerde, wordt toegeschreven aan de PKK. Bij die aanslag kwamen twee Turkse soldaten om en raakten er vier gewond. Met die aanslagen is het bestand van 2013 geschonden. Vrijdag 24 juli werden al een groot aantal PKK-verdachten opgepakt en zondag werden door het Turkse leger Koerdische doelen in Irak gebombardeerd.

Bronnen:
http://edition.cnn.com/2015/07/25/middleea...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100