Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kun je een politieke partij oprichten en alleen aan de europese verkiezingen meedoen?

Ik zou wel graag bij politiek betrokken raken maar dan het liefst op europees niveau. Is het voor een Nederlands staatsburger ook mogelijk om een europese politieke partij op te richten en alleen mee te doen met europese verkiezingen?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
984

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ja, dat kan. Net zoals er op gemeentelijk niveau partijen zijn die alleen meedoen met de gemeentelijke verkiezingen, kan dat ook op Europees niveau. Er zijn verschillende partijen die alleen met de aanstaande Europese verkiezingen van 22 mei 2014 meedoen en niet met landelijke of gemeentelijke verkiezingen.

Voor het meedoen met de verkiezingen van 22 mei 2014 ben je overigens nu te laat met het indienen van de verplichte officiële documenten en het betalen van een waarborgsom.

Ook is het aan te raden eerst ervaring op te doen door lid te worden van een bestaande politieke partij en in die partij actief te worden, maar dat is natuurlijk niet verplicht.

Toegevoegd na 35 minuten:
Een voorbeeld is de partij "Aandacht en Eenvoud". Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Aandacht_en_Eenvoud
(Lees meer...)
Antoni
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding