Wat houdt de hertelling in Rotterdam nu precies in?

Ik bedoel er zijn met het tellen toch geen fouten gemaakt? Er zijn fouten gemaakt en er is fraude gepleegd bij het stemmen zelf? Wat lost het hertellen dan op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stemmen waarbij fraude in het spel is, zijn ongeldig en die mag je dus niet meetellen. Dat is nu wel gebeurd. Iemand die drie stembiljetten krijgt mag je natuurlijk niet drie keer meetellen, ook al tel je correct.

Bij een hertelling gaat men controleren of het aantal stempassen overeenkomt met het aantal stembiljetten. tevens controleren ze de machtegingen die zijn gegeven aan personen of deze correct zijn ingevuld dus met 1 en de zelfde pen. mocht er met 2 verschillende pennen zijn geschreven is de stem ongeldig tevens controleren ze alle stembiljeten op ontregelmatig heden bijvoorbeeld 2 keer een aangekruist vakje. teksten op het stembiljet. ook dan is een stem ongeldig ook wordt er gekeken naar de ligitimatie's of die niet verlopen waren. op een stemburo noteerd de 2de persoon het paspoort of rijbewijs en noteerd gegevens.

Ik had dezelfde vraag gesteld. Sommige mensen hebben nu wat anders ingevuld of vaker gestemd. Dat zal bij hertelling niet veranderen. De hertelling zal de fraude niet aan het licht brengen en is dus een schijndemocratie!

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/gaat-rotter...

feitelijk houdt het in dat ze weer een mannier hebben gevonden om ons in de maling te nemen. 10 tegen 1 dat eruit komt dat er fouten zijn gemaakt. Maar dat die zo klein zijn dat het de uitslag niet beïnvloedt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100