Waarom valt de VN Noord-Korea niet aan?

Ik heb net op het nieuws gehoord dat noord-korea mensen gevangen hield etc. en dat het even erg/heftig was als bij de nazis.
Op het einde zeiden ze dat aanvallen onmogelijk was maar waarom dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

China heeft hierin een sleutelpositie. De verwachting is dat de steun van China aan Noord Korea wel weg zal vallen. Op het ogenblik zijn de VN officieel in oorlog met Noord Korea maar houden beide partijen zich aan een wapenstilstand. Toen Noord Korea aan de verliezende hand was heeft China 100000 militairen gestuurd om het evenwicht te herstellen. Er is niet voldoende aanleiding om Noord Korea binnen te vallen, de militaire risico's zijn groot, het aantal potentiele slachtoffers is astronomisch. Het lijkt me een stuk veiliger en verstandiger te wachten op een verandering van binnenuit onder zachte dwang door China.

Het is een arm land zonder natuurlijke waardevolle bronnen. Het draait in de wereld om geld en daar is niets te halen. Dus is het niet belangrijk genoeg. Het is helaas niet anders.

Met welk recht zouden we dat doen? Amerika kan ons ook wel aanvallen omdat we een te soft drugsbeleid hebben. Of Engeland valt ons aan omdat we rechts rijden. Of Rusland omdat we homo's niet in elkaar slaan. En ga zo maar door.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100