Helpt huursubidie bij het "rechtzetten/herstellen"van de woningmarkt? Of houdt deze vorm van sunsidie gewoon de kosten onnodig hoog?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk van niet. Huurprijzen zijn over het algemeen laag, zonder deze huursubsidies zullen de prijzen nauwelijks zakken of zal het niet meer rendabel zijn om woningen te kunnen verhuren. Huursubsidie is daarom m.i. nodig om mensen betaalbare woningen te kunnen verschaffen.

Huursubsidie helpt wel voor het eerlijker verdelen van woonlasten als onderdeel van ons inkomen. En het is ook eerlijk vergeleken bij de enorme subsidies die kopers krijgen op hun woonlasten. tot 52% hypotheekaftrek. Het is zo dat we leven met een volslagen op hol zijnde woningmarkt, met vanwege de schaarste enorme prijzen. zonder die compensatie in de vorm van huursubsidie of hypotheekaftrek zouden veel mensen niet eens kunnen wonen.

Als de huurtoeslag wegvalt dan hebben vele mensen geen dak meer boven hun hoofd omdat zij de huur niet meer kunnen betalen . En als het zo verder gaat dan valt er niks meer recht te zetten of te herstellen omdat de oudere goedkope huizen worden afgebroken en duurdere huizen voor in de plaats komen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100