hoe kan de PVV regeren ?

als de 2 andere partijen toch niet eens is met geert wilders.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is allemaal spel, politiek is spel. Je zult zien dat er straks best wel partijen aanschuiven als de pvv veel stemmen zal krijgen.

Ten eerste moeten ze dan zien de grootste te worden. Als zij maar genoeg stemmen hebben, dan hoeven ze er niet eens een tweede partij bij te hebben. Maar dat is volgens mij in Nederland nog nooit gebeurt en met het huidige aantal partijen zie ik dat niet gebeuren. Daarnaast loopt iedereen nu te schreeuwen dat ze niet met Wilders willen regeren, maar als Wilders al de meeste stemmen zou krijgen, dan zou het me niets verbazen als er politici zijn die opeens als een blad aan een boom omdraaien, verlekkerd door het vooruitzicht op het pluche.

Dat is precies waarom de PVV nooit zal regeren. Ook al zouden ze een absolute meerderheid behalen. Dit land (CDA en PvdA) zal nooit tolereren dat zo'n partij wat te vertellen krijgt. Democratie is hier dus ver te zoeken. Het is niks anders als een toneelspel, waar de regie steeds in handen blijft van de zelfde personen (partijen).

Hoezo 'twee' andere? Je kan ook een kabinet vormen met 5 partijen? Als je totaal maar aan meer dan 75 zetels komt. De PVV kan niet alleen regeren wanneer hij minder dan 76 zetels haalt. Wanneer hij 27 zetels haalt en er geen enkele partij met hem wil samen werken kàn de PVV niet regeren. Maar moeten dus andere partijen samen gaan werken. De grootste partij hoeft namelijk niet in het kabinet te zitten.

De vvd word zeker n bondgenoot vd pvv! Ook cda,pvda en d66 sluiten samenwerking met geert nt uit dus geen paniek!

Ten eerste kan de PVV niet regeren daar zij momenteel nog in de opositie zitten. Ten tweede; als ze al een grote partij worden waar halen de ze juist mensen vandaan om op de juiste postitie te plaatsen? (Ik kijk even naar een LPF in het eerste kabinet Balkenende....). Ten derde; er zullen weinig tot geen andere partijen zijn die er iets voor voelen om met de PVV samen een coalitie te vormen. Ten vierde; steld dat de PVV wint en hun leider Wilders zou president worden (zal altijd een sprookje blijven) in welk land zal hij dan nog welkom zijn? Krijg je een beetje het effect van China en de dalai lama...als jij , dan ik....

Het demoniseren van Geert Wilders, of dat nu terecht of onterecht is laat ik buiten beschouwing is het levenskarwei van een paar bewindslieden ( Hamer, Pechtold, Kant en Halsema ) drie van hen hebben in een eerder stadium samenwerking met PVV uitgesloten, ook indien er vroegtijdig verkiezingen zouden plaatsvinden. Geert Wilders had het toen over een Cordon Sanitaire. Rutte heeft geen moeite met een samenwerking met PVV, Verdonk dito, CDA heeft samenwerking met PVV niet uitgesloten. De voorganger van Kant, Marijnissen had bij de vorige verkiezingen plaats kunnen nemen in de coalitie met zijn zetels, daar hadden veel van zijn kiezers ook op gerekend, maar de man was te laf en bleef liever in de oppositie. Voor Halsema geldt exact hetzelfde, indien Halsema toen voor de coalitie had gekozen hadden we absoluut geen CU in de zojuist gevallen coalitie gehad. Als er een coalitie gevormd wordt bij de volgende verkiezingen dan gok ik op PVV (24)-VVD (17)-CDA(32), als het kan met zijn drieën, volgens de laatste peilingen politieke barometer, anders een paar zeteltjes van TON/TROTS(3) van Verdonk om de meerderheid te behalen, C.U(8)zou zich aan kunnen sluiten. D'66, PVDA Groenlinks en SP in de oppositie. Zou de coalitie uitkomen op 84 zetels, de oppositie op 66 zetels. In dat geval levert CDA waarschijnlijk weer de Premier, PVV de vice Premier.

Om je vraag letterlijk te nemen: De PVV kan regeren zoals elke andere partij, door een coalitie te vormen. Na je 'uitleg': Het word lastig voor de PVV om partners te vinden. Er zijn meerder opties mogelijk(mochten ze de grootste partij worden): - Ze vormen een coalitie met de partijen die willen samenwerken: word lastig, aangezien die er bijna niet zijn. Maar sommige partijen gaan ver om te kunnen regeren. - Ze gaan veel water bij de wijn doen, waardoor ze hun kiezers gaan verliezen, maar wel een coalitie kunnen vormen. - Ze gaan niet regeren, en de op 1 na grootste partij, krijgt de mogelijkheid om een formatie te maken(dit kan als de grootste partij er niet uit komt, dan gaan ze naar de partij erna, en erna etc. tot ze iets hebben). - Als ze er echt niet uitkomen: Er komen nieuwe verkiezingen.

De vraag is hoe kan de PVV regeren? Ik ben van mening NIET. Toegevoegd na 1 dag: De pvv heeft niet mijn voorkeur maar ik denk ook niet dat ze voldoende afgevaardigde krijgen om het aantal behaalde zetels op te vullen.

PVV kan regeren door 1) De goortste partij van Nederland te worden EN genoeg zetels te halen door alleen te besturen (76 zetels). Dit is bij mijn weten nooit voorgekomen, en is dus een zeer nonwaarschijnlijke situatie 2) Met andere partije samen een coalitie te sluiten. Op dit moment is het zo dat veel partijen hier geen zin in hebben, omdat ze OF het ompleet oneens zijn met de standpunten van dhr wilders, of het niet kunnenvinden met dhr wilders zelf. Het is niet ondenkbaar dat er partijen zijn die de kans om vanuit een minderheidspositie tin de regering te komen de PVV gaan steunen. Echter, zodra dit om splinterfracties gaat, heeft de coalitie zeer veel perners nodig.En hoe meer partners, des te meer meningen en daarom het risico op een snelle breuk in de kamer. De enige echte manier om te regeren is door standpunten na de verkiezingen iets te laten vieren en andere partijen te overtuigen dat ze goede ideeen hebben voor de toekomst. Als dat niet gebeurd, zulen de andere partijen waarschijnlijk heel veel doen om een coalitie te vormen zonder de PVV.

Laten we hopen en bidden, dat we het antwoord op die vraag nooit zullen weten.

Dit gaat niet gebeuren.Zoals de andere partijen steeds hebben gezegd,ze willen niet reageren met de PVV.Maarja,eerst zien,dan geloven.Als de PVV de grootste partij word,hoop ik dat ze geleerd hebben van de LPF.

Balkenende V komt er aan. En die kan met niemand regeren en dus ook niet met Wilders.

Euhh, niet? En anders valt zo'n kabinet snel, de oppositie zal een ramkoers tegen een Wilderskabinet gaan varen. Of er komt snel onenigheid in zo'n kabinet. Ik denk dat als er een kabinet komt met de PVV dat we er vanuit kunnen gaan dat we binnen korte tijd weer naar de stembus kunnen. Tenzij de PVV 76 zetels haal, wat vrij onwaarschijnlijk is. Of dat PVV en VVD samen genoeg hebben, ook vrij onwaarschijnlijk.

Noemen we een minderheidskabinet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100