Waarom staat een keizer boven een koning qua rangschikking?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vraag is eerder in andere vorm geweest. Zie bron. Een keizer is in principe hetzelfde als een koning (monarchie). Het is te zien als een synoniem, alhoewel het gerelateerd is aan tijd van oorsprong. En om dezelfde bron te gebruiken als destijds: "De titel keizer is afgeleid van de Latijnse eigennaam Caesar (Latijnse uitspraak: [‘kaɪ̯sar]?). Caesar was het cognomen van Gaius Julius Caesar (ca. 100 v.Chr - 44 v.Chr.). Hij werd door de senaat benoemd tot dictator perpetuus ("eeuwig leider") over Rome. In feite herstelde men hiermee de vroegere monarchie in het Romeinse Rijk. Maar omdat de eerste koningen door het Romeinse volk waren verjaagd rustte er sindsdien op de titel ‘koning’ (in het Latijn rex) een taboe. De officiële Romeinse titel werd daarom het Latijnse equivalent imperator."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Keizer
http://www.goeievraag.nl/vraag/kunst-cultu...

Een koning is een mannelijke monarch die over een land heerst, en een keizer die heerst over een imperium. Dus dat zijn meerdere landen. Het gaat ook om de grootte van het stuk waarover ze regeren, de koningin van de U.K was een koningin en de 'koning' van India en China was een keizer omdat die gebieden gewoon veel groter zijn.

Iemand kan alleen door de paus worden benoemd tot keizer. Daarom is de keizer hoger in rang. Anderswas er niet veel verschil.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100