Antwoord op bezwaarschrift van gemeente pas na 3,5 jaar, mag dat?

Kan het zijn dat een gemeente pas na 3,5 jaar een bezwaarschrift (wat betreft terugbetaling BBZ) beantwoort, afwijst én alsnog een maandelijkse terugbetaling eist?

Toegevoegd na 3 minuten:
Kan het zijn dat een gemeente pas na 3,5 jaar een bezwaarschrift (wat betreft terugbetaling BBZ) beantwoordt, afwijst én alsnog een maandelijkse terugbetaling eist?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een normale termijn voor de beantwoording van een brief is 30 werkdagen, dus zes weken. Een reactietermijn van 3,5 jaar is zeer uitzonderlijk en waarschijnlijk niet volgens de regels. Als het bezwaarschrift deel uitmaakt van een enorme hoeveelheid bezwaarschriften (van verschillende personen en organisaties) over hetzelfde onderwerp, of wanneer er een jarenlange rechtszaak heeft gespeeld over het onderwerp, dan kan dat een reden zijn voor de late reactie van de gemeente.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bezwaarprocedure

Het is niet hoe het hoort bij de gemeente. Het is echter nog niet verjaard. De rechtsvordering tot betaling van een geldsom verjaart vijf jaren nadat de voorgeschreven betalingstermijn is verstreken. De gemeente kan deze termijn sluiten door opnieuw een aanmaning, een brief hierover of een schikking op te sturen. Dan begint de termijn van 5 jaren opnieuw. Dat hebben ze dus gedaan en nu kan je opnieuw een bezwaarschrift indienen. Vraag expliciet om binnen de vastgestelde termijn die hiervoor staat te reageren. Wrijf het ze er nog maar eens in, dat dit niet kan! http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/XHTMLoutput/Actueel/Zeevang/114184.html Op deze site vind je alle info hierover.

Op het moment dat u uw bezwaar indiende bij de gemeente hebt u een schrijven gekregen met daarin het verloop van het bezwaartermijn. In dit schrijven stonden de termijnen waarin de gemeente zou beslissen, is de gemeente daar niet van af geweken of heeft de gemeente telkens voor het verstrijken van het termijn u op de hoogte gesteld van de vertraging, is de gang van zake correct. Is de gemeente ergens afgeweken van de regels betreffende het bezwaar dient u beroep aan te tekenen bij de bestuursrechter met de mogelijkheid dat de terugbetaling niet hoeft worden gedaan daar het een onredelijke handeling zou zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100