Als Willem Alexanders als koning komt te overlijden, blijft Maxima dan koningin?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goede vraag. Ze is geen regerend vorst. Koningin moeder zou dan logischer zijn. Zoals hier boven al stond op het moment dat de ene koning dood gaat is zijn oudste kind direct de nieuwe koning. Ik verwacht zelf dat de dan Koninkin Máxima ook geen regentes word. Het is logischer als dit iemand word met bloeden Van Oranje-Naussau. In dit geval Z.K.H. Prins Constantijn. Bij H.M. Koningin Wilhelmina was het Koningin Emma maar dit door gebrek aan broers/zussen Z.M. Koning Willem III.

Ik vermoed van wel, tenzij Amalia al oud genoeg is om op de troon plaats te nemen. Dit is ook gebeurd bij Koningin Emma. Toen Willem 3 overleed. Ik geloof dat haar titel wel anders was, iets met regentes koningin ofzo. Hun dochter Wilhelmina was toen nog te jong om op de troon te zitten dus heeft Emma dat gedaan, totdat Wilhelmina meerderjarig was.

Nee dan wordt Amalia koningin of indien minderjarig een regent. Op de website van het koninklijkhuis staat een lijk met veel gestelde vragen waarin het staat vermeld.

Op het moment dat Willem-Alexander koning is en overlijdt wordt prinses Amalia op dat moment automatisch de nieuwe koning. ('De koning is dood, leve de koning'). Zolang ze nog niet meerderjarig is, zal er echter een regent komen die het werk doet. Het is mogelijk dat Máxima die taak op zich gaat nemen, maar dat hoeft niet. (Máxima is namelijk geen grondwettelijke koning maar 'de echtgenote van'.)

ja dat is zeker zoals koning Beatrix koning is gebleven blijft Maxima ook

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100