Waarom krijg je de keus als je gaat trouwen om de naam van je man te dragen, als je die vervolgens nergens voor mag gebruiken?

Om van naam te veranderen moet je een papier ondertekenen. Hierop moet je schrijven wat je achternaam word. Vervolgens als je dingen wilt doen, b.v. huiskopen of belasting , word nog steeds alleen mijn meisjes naam gebruikt. terwijl ik dit dus eigenlijk niet wil. en dit dus ook aangegeven is op het gemeentehuis met het tekenen van het document. Krijg dus te horen dat het niet geldig is. Waarom dan nog je naam veranderen op het gemeentehuis als je gaat trouwen?
mijn naam is dus, eerst naam van mijn man dan mijn meisjes naam. maar dat is dus kennelijk toch niet zo officieel, als dat men doet laten voorkomen bij het trouwen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij is het zo dat je altijd je eigen achternaam houdt voor de belastingdienst enz. Je mag zelf de keuze maken welke naam je in het "dagelijks verkeer" hanteert. Je kan dus kiezen uit je eigen naam, de naam van je man, eerst je eigen naam en dan de naam van je man of andersom. Je man mag ook jouw achternaam gebruiken of in combinatie met zijn eigen naam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100