Als je naar een ambassade vlucht. Kan je daar wel makkelijk overleven? Het is toch meer een kantoor, dan een hotel?

We weten dat Julian Assange in de Ecuadoraanse Ambassade zit, waar hij niet zomaar opgepakt kan worden door de politie. Waar wat valt er te doen daar?

Hij is niet de enige die denk ik naar een Ambassade vlucht om vrij te blijven in handen van anderen (in dit geval de Britse Politie).

Ik snap wel dat je daar een krantje kan lezen, maar zijn ambassades wel ingericht om mensen tijdelijk op te kunnen vangen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Natuurlijk is een ambassade ingericht om te dienen als slaapplaats voor meerdere personen. Het is weliswaar geen hotel, maar als bijvoorbeeld Obama rondreist, dan overnacht hij altijd in de US ambassades. Een ambassade is wat dat betreft net zo goed als een hotel.

Zoals hierboven gezegd: ambassades zijn ingericht om (een beperkt aantal) gasten huisvesting te geven. Dat doen ze echter alleen als daarvoor diplomatieke redenen zijn. In het geval van Julian Assange is er politiek asiel aangevraagd. Dat deed hij bij de Ecuadoraanse Ambassade omdat hij wist dat de president van Ecuador hem dat asiel zou geven (uit eerdere betrekkingen). Een dakloze hoeft niet te rekenen op asiel, omdat daar geen diplomatieke reden voor is. Een ambassade is inderdaad meer als kantoor dan als 'hotel' ingericht, maar je moet Assanges verblijf in de ambassade dan ook niet als een 'hotelbezoek' zien. Hij wacht daar nog steeds af wat er met hem gebeurt. Hopelijk was dit een nuttig antwoord op je vraag!

Nee, de ambassade van Ecuador is niet ingericht voor het verblijf van gasten. De hele ambassade bestaat uit 7 kamers, in een groot gebouw waar nog meer ambassades zijn. Assange heeft een heel klein kamertje. En omdat hij nergens kan komen, buiten die 7 kamers, heeft hij een loopband voor zijn beweging. Er is geen douche. Maar je hebt niet meer nodig dan water en eten.... om te overleven. Dat alles volgens correspondente Lia van Bekhoven, die dit vertelde gisteravond bij Knevel en VdB.

Bronnen:
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100