wordt iran gevaarlijk ?

Iran gaat tien nieuwe centrales voor de verrijking van uranium bouwen.

Het land beschikt over een nucleaire fabriek bij Natanz en een kernreactor nabij de stad Qom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn zoveel landen met nucleaire wapens : China, Pakistan, India. Tot nu toe is het enige land die de atoombom als wapen heeft ingezet Amerika geweest en volgens mij was dat een nogal onnodige actie. Toevallig is de wereld nu bezeten van Iran, een tijdje geleden was het Irak. Niemand durft iets te doen tegen China, Rusland noch Amerika dus dan maar zeuren over andere landen. Wat mij betreft moeten alle kernwapens en chemische wapens worden ontmanteld, c.q. vernietigd, geen enkel land is verantwoordelijk genoeg om ze te bezitten of mag de verantwoordelijk hebben om ze te bezitten. Maar als een land ze heeft waarom niet alle landen, is ten minste eerlijk, kan de ene partij niet de andere chanteren. Elk land heeft immers de potentie om te slaan van vriend naar vijand.

Nee hoor. Iran wordt niet gevaarlijk. Amerika is nog gevaarlijker.!

In de zin dat er een oorlog kan ontstaan, is 't reeds 'een gevaarlijk land'. Want over 't algemeen zal men een dreiging willen ontmantelen vóórdat 't echt gevaarlijk wordt. Met Obama aan 't roer is 't echter een stuk ontspannender geworden t.o.v. Bush.

Als Iran vrije hand krijgt worden ze gevaarlijk. Als andere staten daar een halt aan toeroepen zal dit binnen bepaalde grenzen kunnen blijven. Dit is altijd een spel van uitproberen, provoceren, ontkennen, spionnage, misleiding, militaire dreiging, samenwerking en tegenwerking. En als uitkomst dat USA als sterkste macht probeert alles naar eigen inzicht te willen regelen.

Bestse Dirk jij maakt je veel te druk (voor 14 jaar)..Als de 14 jaar je leeftijd is... Iran wordt zeer sterk in de gaten gehouden door Amerika en De VN, zodra er ook maar iets op wijst dat behalve de verrijking van uranium ook daadwerkelijk wordt gebouwd aan de daadwerkelijke atoombommen zal er onmiddellijk worden ingegrepen, en dan zeg ik je; dan is het land binnen 48 uur, niet meer compatibel om deze bommen af te maken..noch te werpen... Toegevoegd na 2 minuten: Beste Toegevoegd na 2 minuten: had ik al daadwerkelijk gezegd? Toegevoegd na 15 minuten: compatibel is capabel. Met dank aan user: nieuwsgierig

Maar wel goed om je op zulke jonge leeftijd al te verdiepen wat er in de wereld gebeurt. Ik zou me echter niet al teveel zorgen maken. Veel landen in de wereld hebben dergelijke potentiële wapens. De vraag is of ze deze zullen gebruiken. Als ze dat zouden doen heeft dit voor Iran ook slechte gevolgen, dus dat zal niet zomaar gebeuren. De veiligheidsraad van de VN is goed georganiseerd, de NAVO ook, er zal onmiddellijk ingegrepen worden als dat nodig is. De politieke situatie in Iran is zeker grillig, maar dat is op zoveel plaatsen in de wereld, zowel nu als in het verleden.

Neen. Wanneer Iran ook maar wijst naar een ander land worden ze al door minstens 30 andere landen platgegooid. Vertrouw daar maar op. Dus het zou regelrechte zelfvernietiging zijn.

Niemand kan in de toekomst kijken natuurlijk. Iran is tot nog toe niet agressief geweest, maar het heeft wel buren met atoomwapens. Pakistan is b.v. zo'n land waarvan het moeilijk te zeggen is wie er straks achter de knoppen van de bommen zit. Het is dus begrijpelijk dat Iran er een dreiging tegenover wil stellen. Hoewel ik geen sympathie koester voor het regime in Iran zijn ze tot nog toe niet erg oorlogszuchtig gebleken en zijn er gevaarlijker staten die een bom hebben.

Ha, die Dirk14; Ligt eraan waar je leeft en wat je houding ten opzichte van andere landen is. Er zijn genoeg andere landen die over soortgelijke installaties beschikken waar we geen moment wakker van liggen. Is Frankrijk ook niet gevaarlijk? Of India? Of Israel?

ik heb irak altijd gevaarlijk gevonden,wat denk je van amerika??

Bronnen:
niet

Iran is al heel lang heel gevaarlijk. Ze worden in de gaten gehouden, maar ze zijn niet gek. We kunnen niets doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100