Hoe beinvloed ik het stemgedrag in de gemeenteraad ?

Wij wonen in een plaats van ongeveer 35000 mensen. In het centrum van deze plaats staat 1 basisschool met ongeveer 85 leerlingen. De omringende scholen zitten er als het ware met een cirkel om het centrum heen in de buitenwijken. De gemeente wil deze school uit het centrum verwijderen en samenvoegen met 1 van de omringende scholen. Omdat een nieuwbouw in het centrum duur is volgens de gemeente. De gemeente wil op het vrijgekomen grond van de school nieuwe huizen bouwen voor oudere mensen. Het plan is nog niet definitief maar binnenkort wel nadat er over een paar weken wordt gestemd in de gemeenteraad. Het lijkt erop dat de meerderheid van de raadsleden voor het sluiten van deze school is omdat volgens hun nieuwbouw op de oude locatie veel te duur is. En omdat de gemeente geen geld heeft. Wij als ouders hebben vanavond op school te horen gekregen dat dus inderdaad de school hoogstwaarschijnlijk in de toekomst gaat fuseren met een andere school en dat er in die andere wijk waar die ander school is nieuwbouw komt voor deze 2 scholen. De meerderheid van de ouders 99% is tegen verhuizing van de school naar de buitenwijk o.a. omdat er in het centrum dan helemaal geen basisschool meer overblijft. En alle kinderen dus opzoek moeten gaan naar andere scholen. Nu is mijn vraag: wat kunnen wij als ouders doen om de raadsleden op de definitieve stemmingsronde op andere gedachten te brengen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe er gestemd wordt is koffiedik kijken natuurlijk, maar om hen te beïnvloeden kun je contact zoeken met raadsleden en een gesprek met hen aangaan.Verder de locale pers erbij halen of de plaatselijke omroep. Ook een landelijke actualiteitenrubriek zoals eenvandaag kan hier wel belangstelling voor hebben.

Bronnen:
http://www.eenvandaag.nl/

Ze bezoeken met ze praten. Het zal waarschijnlijk weinig zin hebben omdat als er een school sluit en er nieuwbouw kan worden gedaan in huizen dit veel geld bespaard.

De meeste raadsleden stemmen als fractie, dus is het belangrijk de fractievergaderingen te bezoeken, bij voorkeur met leden van de betreffende partij. Een hele klus, maar dat is de meest zinnige weg. Overigens zie ik het niet lukken. Een school van 85 ll. is erg klein en verhoudingsgewijs duur.

Bronnen:
heb zelf in een vergelijkbare stad in de...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100