Waarom moeten de 2 hoogste mensen in de EU een vrouw zijn?

Aldus het nieuws vanochtend: Er is oa door Nelie smit-kroes opgeroepen om de 2 hoogste mensen in de EU, de president & de eerste Hoger Vertegenwoordiger vrouwen te laten zijn.

Waarom zou dit moeten, en is dit niet omgekeerde discriminatie? Zou niet gewoon de beste persoon de zaak moeten runnen, ongeacht geslacht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voorkeursbeleid en positieve discriminatie is omstreden, maar er zijn zowel goeie argumenten vóór als tegen. Van de ene kant is het helemaal niet fijn voor je als je weet dat je ergens zit op grond van je geslacht in plaats van je capaciteiten en moet er natuurlijk de beste persoon op deze plek komen, maar van de andere kant is dit ook niet zo zwart-wit als het lijkt. Meestal is er niet één beste, maar zijn er tientallen goeie kandidaten die allemaal even waardevol zijn op hun eigen manier. En kies je dan voor een vrouw om diversiteit te bevorderen? Als je dit doet heeft dit als nadeel dat mannen zich achtergesteld voelen en dat de vrouw er zelf misschien ook niet zit met een lekker gevoel. Het heeft wel als voordeel dat je het proces van gelijkere onderverdeling wat versnelt, en is het negatieve effect maar tijdelijk omdat na een tijdje geslacht geen issue meer zal zijn.

Dat is inderdaad belachelijk, vind het echt doorslaan! Als de twee beste een vrouw zijn is het prima, en anders kunnen het beter twee mannen, of één man en één vrouw zijn! Lang leve de beste!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100