wat is de mening van een vakbond zoals FNV over de verhoging van de pensioenleeftijd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Die zijn er absoluut tegen. Zij behartigen de belangen van de werknemers en die hebben er belang bij dat ze niet nog twee jaar langer door moeten werken.

De FNV is de Federatie Nederlandse Vakbeweging, een vereniging van vakbonden. De FNV als geheel heeft ja gezegd tegen het pensioenakkoord, dus verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd (http://www.fnv.nl/publiek/themas/pensioen/nieuws/fnv-zegt-ja-tegen-pensioenakkoord/ ). Een aantal bonden binnen de FNV zijn daar fel tegen, waaronder FNV Bondgenoten en de AbvaKabo: http://www.abvakabofnv.nl/nieuws/archief/281576/365207/AKF-wijst-pensioenakkoord-af Dit conflict leidde tot een heftig conflict binnen de FNV, wardoor er nu hervormingen worden besproken: http://www.fnvbondgenoten.nl/nieuws/nieuwsarchief/2012/januari/438478_met_jetta_klijnsma_nieuw_vakbeweging/

De meeste vakbonden staan op het standpunt dat dit een ordinaire bezuinigingsmaatregel is. Zolang nog maar een kwart of minder van de mensen tot hun 65e werkt zou het veel zinvoller zijn (en veel meer geld opleveren) om dat probleem eerst eens aan te pakken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100