Zijn mensen in staat een tsunami te veroorzaken? (Bijv. met een atoombom) Zo ja, zou de tsunami als wapen in de oorlog kunnen worden gebruikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is mogelijk dat een tsunami wordt veroorzaakt door een meteorietinslag, en met de huidige technologie moet dit waarschijnlijk wel mogelijk zijn om iets soortgelijks na te bootsen. En natuurlijk kan zoiets gebruikt worden in een oorlog, al lijkt het me effectiever, zoals in jou voorbeeld, om de bom op het land te gooien i.p.v. in zee.. Tenslotte zal een kernoorlog op dit moment de aarde kunnen verwoesten, dus laten we het gezellig houden en geen oorlog voeren (:

Het is zeker mogelijk om een grote vloedgolf te creeren doormiddel van een bom, dit zou dus ook zeker in oorlogen kunnen worden toegepast.

rechtstreeks een vloedgolf maken kost enorm veel energie, met de huidige technologie en atoombommen niet onmogelijk maar wel lastig. indirect is het makkelijker, voor de kust van florida bijvoorbeeld liggen enorme rotsen onder water erg instabiel, zou je deze met een reeks explosies van het rif afdrukken zou dit een enorme stroming teweeg brengen die wel een vloedgolf van redelijk formaat opbrengen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100