Waar zijn al die AP-23 landmijnen gebleven?

De Nederlandse defensie heeft ooit een groot aantal AP-23 mijnen gehad. Ik weet niet zeker hoeveel meer (2000 of 200.000 stuks), want ik heb niet meer onthouden welk getal het was. Het ging om een groot aantal in ieder geval.

Nou vraag ik dus, waar zijn die gebleven? Defensie zegt dat ze niet weten waar ze zijn.

Hoe kan dit gebeuren?

(Men zegt dat ze bij de opslag in Enschede zijn bewaard, maar dat ze door de vuurwerkramp tot ontploffing zijn gebracht, want er zijn daar nog meer militaire benodigdheden gevonden, zoals o.a: Handgranaten die niet zijn afgegaan etc.)

Toegevoegd na 1 minuut:
Want de explosieve kracht die daar gewerkt heeft, (complete woonwijk, 23 doden) kan volgens sommigen mensen niet gemaakt zijn door ''vuurwerk alleen''.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die zijn allemaal vernietigd. In 1996 is het besluit genomen, en in 1998 is dat ook gebeurd. http://www.nationaleombudsman-nieuws.nl/nieuws/1999/gang-van-zaken-rond-ap-23-mijn-onthutsend In 2005 zijn er nog kamervragen over gesteld aan de staatssecretaris van defensie, en daar wordt het nogmaals bevestigd. http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/211/antwoord-kamervragen-landmijnen-in-enschede.html Of het allemaal voor 100% waar is weet ik niet, maar je mag aannemen dat als de nationale ombudsman zich er al mee heeft bemoeid, en 2e kamerleden van de oppositie toch best bereid zullen zijn, om hier een relletje over te schoppen, er geen speld tussen te krijgen is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100