Ik heb een Wajong uitkering. Ik ben een half jaar geleden langer dan 4 weken op vakantie geweest, maar ik wist niet dat ik dit moest doorgeven?

Moet ik dit alsnog doorgeven, en krijg ik dan een boete?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je binnen Nederland was, hoef je dit niet eens te melden. Ga je langer dan vier weken naar het buitenland, dan moet je dat inderdaad vantevoren melden. Dat is alleen puur omdat je bereikbaar moet zijn voor het UWV, voor het geval ze je oproepen voor een herbeoordeling, of andere vragen hebben in de tijd dat je weg bent. Als je dus niet opgeroepen bent in die tijd, dan heeft het niet veel meerwaarde om het alsnog te melden. Een boete zul je ook niet krijgen, want je mag gewoon op vakantie als je een Wajong-uitkering hebt. Je moet alleen dus wel bereikbaar blijven. Als je het graag wilt, zou je alsnog een brief kunnen schrijven en dit kunnen melden, en je excuses aanbieden dat je het niet gemeld hebt toen dat eigenlijk moest. Echt meerwaarde heeft dat alleen niet naar mijn idee. Maar je hoeft dus ook niet bang te zijn voor een boete. Als je trouwens een keer iets vergeet te melden dat wél gevolgen kan hebben voor je uitkering (zoals inkomsten uit werk, vrijwilligerswerk waarvoor je een vergoeding krijgt boven een bepaalde grens, of een verandering in je medische situatie) dan is het feit dat je niet wist dat je dit moest melden, geen excuus. Ik raad je daarom aan om je te verdiepen in de regels van de uitkering die je ontvangt, of - als je het zelf te ingewikkeld vindt - om iemand anders te vragen dit soort dingen voor je in de gaten te houden.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wa...

Je mag zolang wegblijven, als je het doorgeeft en kan aantonen dat je geen inkomsten hebt gemaakt kunnen ze een boete of terugbetaling uitstellen of je een betaaltermijn aanbieden. Het is wel enige tijd geleden maar ik zou toch echt contact opnemen en het gewoon uitleggen. Het zal afhangen van de inkomsten die je in die 4 weken hebt ontvangen en de geleverde bewijzen hiervan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100