Waarom mogen moskeeen niet zomaar overal tot gebed oproepen?

Kerken lijken overal hun klokken te mogen luiden. Is dit geen discriminatie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kerken mogen ook niet zomaar klokken luiden, alleen bij speciale gelegenheden(bruiloften/begrafenissen) en op zondagochtend voor de dienst. Daarnaast zijn kerken onderdeel van de 'nederlandse cultuur'. Nederland is nou eenmaal christelijk en daarom word daar mee rekening mee gehouden als met andere geloven. Daarom krijg je dus op christelijke feestdagen wel vrij, en op islamitische feestdagen niet. Daarom is er discussie over winkels open op zondag(christelijke rustdag) en niet op zaterdag(joodse rustdag). Deze 'discriminatie' valt in hetzelfde rijtje.

Klokken op zondagmorgen is iets anders dan 6 keer per dag (ook snachts) een onverstaanbare slechte zanger, ook wel imam genoemd, religieuze devoties te horen brullen. Daarom.

Omdat één maal in de week wakker gejengeld worden meer dan genoeg is! En nee, vind het geen discriminatie, vind het luiden van de kerklokken discriminatie voor de niet gelovigen! Toegevoegd na 45 seconden: Je baas belt 's morgens toch ook niet op de het bijna werktijd is!

Kerken worden ook niet overal neergezet, vaak stonden deze er al en kwamen de woonwijken erom heen, en de moskeeen zijn veel later gekomen en kunnen daarom nu niet overal geplaatst worden. De kerken luiden hun klok niet 7 dagen in de week, maar een moskee hoor je vaker, en als je ernaast woont en ligt nog lekker te slapen zit je ook ineens rechtop in je bed.

Ik ben heel blij dat je tegen discriminatie bent! maar nu je vraag, waarom mag het dan niet? Omdat het hier niet gebruikelijk is. Zoals het in moskees niet gebruikelijk is dat dames met onbedekte haren rondlopen. Of uberhaupt zo rondlopen, waar dan ook. Ik hoop *werkelijk waar* dat je je anti-discriminatie-standpunt hoog houdt! dan vindt je velen aan jou kant!

als je het geluid hebt gehoord zegt dat genoeg denk ik. 1x in de week ok maar 5x op een dag.. pfffffffff

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100