Als we NU de luchtalarm over heel Nederland hadden gehoord. Wat moeten we dan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

We hebben geen apart luchtalarm. Dus is het advies: Ramen en deuren dicht en naar de lokale radio luisteren. Daar wordt gedetailleerdere informatie over verzonden.

Televisie aan op Ned 1 of de publieke omroep of de radio op radio 1. Ramen en deuren sluiten en wachten op verdere instructies. Toegevoegd na 21 uur: www.crisis.nl kun je ook kijken. Al bleek die site niet veel te kunnen hebben zoals men ontdekte bij ChemiePack

Postbus 51 zegt het volgende hierover: "Ga naar binnen Door naar binnen te gaan loopt u zo min mogelijk gevaar. Dat geldt voor iedereen. Als u buiten aan het werk bent of aan het winkelen: ga zo snel mogelijk het dichtstbijzijnde gebouw binnen, bijvoorbeeld een bedrijf, kantoor, winkel of huis. Kinderen die op school zijn, moeten daar blijven en worden opgevangen door de schoolleiding. Bent u in de auto? Parkeer die dan en ga zo snel mogelijk ergens naar binnen. Kan dit niet, zet dan de auto stil (motor en ventilatie uit) langs de kant van de weg en blijf in de auto. Geef anderen de gelegenheid bij u te schuilen. Ziet u dat anderen de sirene niet opmerken, waarschuw ze dan. Sluit ramen en deuren Een ramp of zwaar ongeval kan tot gevolg hebben dat er gevaarlijke stoffen in de lucht komen. U kunt zich daartegen beschermen door te schuilen in de woning of een ander gebouw. Sluit ramen, deuren en andere openingen in uw woning. Denk ook aan tussendeuren, roosters, ontluchtingskokers en schuiven. Ga in iedere ruimte na waar buitenlucht naar binnen komt en sluit die openingen af. Zet als dit mogelijk de mechanische ventilatie uit (de stekker zit vaak in de meterkast) of zet het systeem op de laagste stand. Plak de afvoer van ventilatie en openingen af (met kranten of plastic). Luister naar de rampenzender Als de sirene gaat, krijgt de regionale radio de rol van officiële rampenzender. Op deze zender meldt de overheid wat er aan de hand is en welk gevaar er is. U krijgt hier instructies en adviezen. Volg die op. Bij een nationale ramp is de rampenzender Nederland 1 of Radio 1. "

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/cr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100