Waarom bouwt israel nog steeds nieuwe nederzettingen op palestijns gebied?Er is toch nog steeds plaats zat in israel zelf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Israel zit al vele jaren in een politieke impasse. Het land is ernstig verdeeld tussen 'haviken' - rechts, en een veel vreedzamere linkervleugel. De rechtse partijen blijven vasthouden aan hun historische aanspraken van het land, inclusief de bezette gebieden, terwijl de linkervleugel beseft dat alleen vrede het land kan helpen. Vroeger was het leven daar simpeler: Alle Arabieren wilden het land met inwoners en al de zee induwen, toen was er éénheid, puur om te overleven. De rechtervleugel heeft het land in de klem en die worden 'geholpen' door militante Palestijnen die maar raketten blijven afvuren op Israelisch grondgebied. We zullen eens zien, of de ontvanger van de Nobelprijs voor vrede zijn - wel heel vroeg uitgereikte prijs - waar kan maken. Laten we het hopen.

Omdat rijke amerikaanse Joden daar heel veel geld insteken, om dat dus mogelijk te maken. Ik vraag me af of de Joden in Israel zelf daar nu wel zo blij mee zijn. Voor het vredesproces heeft dit geen positieve gevolgen. Men vergeet vaak dat er meerdere meningen zijn in Israel en men scheert alle inwoners over een en dezelfde kam. Net zoals in Nederland zijn er verschillende politieke partijen en is er verschil tussen de ene Jood (israeli) en de andere. Erg mooi en interessant land. Jammer van de problemen.

Omdat volgens de bijbel dit stuk land aan Israël toebehoort. De fanatieke orthodoxe joden vechten hier voor.

Dit probleem is supercomplex... En er is niet zomaar een antwoord opgelost... Het begon al net na de tweede wereldoorlog, Ben Gurion, die een stuk land kreeg dat helemaal woestijn was, en omdat het woestijn was, gaven ze het aan hem om er een land van te maken... En wat gebeurde, ze maakten er een oase van in no time, en toen waren de ogen snel scheef, toen wilden de oude bewoners het terugdraaien... En dat is nu nog steeds niet opgelost... (is een simpele weergaven van de feiten, gechargeerd en incompleet, Ik schets alleen de grove lijnen)... En omdat het nooit goed opgelost is, is het nog steeds een reuzengroot probleem...

Omdat Irael zegt Palestina bestaat niet. Al het gebied is van ons. Maar slaat eigenlijk nergens op.!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100