waarom worden mensen eigenlijk uitgezet?

het klinkt misschien raar, maar ik vraag me het eigenlijk wel af. weten we uberhaupt hoe er gereageerd wordt als er geen uitzetting plaatsvind? hebben we bewijs dat het goed of slecht gaat. of verwachten we alleen laag opgeleide mensen te vangen? maar is ook hier bewijs van?

alvast bedankt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is een verschil gemaakt tussen 1] vluchtelingen, asielzoekers, mensen die in eigen land bedreigd worden of gevaar lopen. Als zij in eigen land worden vervolgd vanwege ras, geloof, nationaliteit of overtuiging. Deze mensen hebben het heel moeilijk om te bewijzen dat zij echt niet terug kunnen omdat ze dan in de gevangenis komen of gedood worden. Maar als het bewezen is, dan krijgen zij vaak een verblijfsvergunning, eerst tijdelijk. 2] Immigranten die naar Nederland willen komen voor bijvoorbeeld werk, studie of gezin ..... moeten aan diverse voorwaarden voldoen. Zo moeten vreemdelingen die in Nederland willen studeren dit zelf betalen. Ze moeten hier iemand hebben die voor hen borg staat. Ze moeten al in eigen land een cursus volgen. Elke aanvraag voor een verblijfsvergunning wordt individueel beoordeeld. De ellende is dat zo'n aanvraag vaak heel lang kan duren, dat bij afwijzing mensen in beroep kunnen gaan, dat ze nog een keer in beroep kunnen gaan en dat dat allemaal samen wel jaren en jaren kunn Intussen mogen mensen hier niks, maar leren wel de taal en zijn als vanzelf ingeburgerd. Jonge mensen als Mauro mogen (moeten) wel naar school, maar mogen geen stage lopen. Bovendien is bekend dat minderjarige asielzoekers altijd terug moeten als ze 18 zijn. Wat natuurlijk onmenselijk is, om ze hier 10 jaar te laten wonen en dan hup terug te sturen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Politiek_asiel
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/as...
http://www.vluchtelingenwerk.nl/vluchtelin...

Zowel in Nederland als in België worden er enkel mensen uitgezet die illegaal in het land verblijven. En dat is een goede zaak, want deze kunnen enkel overleven door zwartwerk of criminaliteit. In beide gevallen zijn de gewone burgers het slachtoffer, ofwel van een misdrijf, ofwel wegens oneerlijke concurrentie op de arbeidsmarkt en belastingontduiking. De enige die er aan verdient is diegene die illegalen zwartwerk bezorgt.

Asielzoekers hebben het volle recht om hier te zijn uit angst voor hun eigen dood, bij oorlog, natuurrampen, geloof etc. Maar als iedereen dit land zomaar binnen mag komen die het beter voor elkaar wilt hebben dan in hun eigen land wordt Nederland een zooitje. Nederlands spreken de meeste illigalen niet en zijn slecht opgeleid. Wat krijg je dan? Een groot deel van die illegalen zal niet goed functioneren in het dagelijks leven. Ze zullen slecht banen kunnen vinden, wat de staat heel veel geld zal kosten. Groepen zullen ontstaan dus er zullen aparte Turken, Polen, marokaanse, antiliaanse etc wijken ontstaan. Zo ontstaan er dus rellen en criminaliteit. Kort gezegd zijn dat de belangrijkste punten. De Nederlander voelt zich niet veilig in eigen land, criminaliteit neemt toe, Nederland raakt overbevolkt, de staat gaat failliet en Nederland raakt z'n eigen identiteit kwijt (kerst wordt al niet meer gevierd op sommige scholen, ramadan wel etc.) nou wil jij in zo'n land leven? Daarom worden mensen het land uit gezet die niet voldoen aan de eisen! Dat het veelste lang duurt voordat het gebeurt vind ik een groot probleem! Je kan niet iemand na 8 jaar het land uitzetten dat is onmenselijk. Als er nou binnen een jaar iemand of mag blijven wonen of uitgezet wordt vind ik veel redelijker! Maarja zover zijn ze nog niet en daarom is er elke keer ophef als iemand na heel veel jaar het land wordt uitgezet.

Als eerste is de vraag wie is er illegaal in Nederland. Iedere van buiten de EU die niet over een geldig visum danwel verblijfsvergunning in Nederland is, verblijft hier op een illegale wijze. Voor een verblijfsvergunning komt men pas in aanmerking als men in het leven bedreigd wordt vanwege politieke overtuiging of oorlog. De Nederlandse overheid controleert of een persoon al dan niet in het land van herkomst bedreigd wordt, kunnen ze geen aanwijzingen voor een bedreiging vinden wordt er geen vergunning verleent en wordt de aanvrager terug gestuurd, na het terugsturen houdt bij twijfel gevallen de ambassade in het desbetreffende land een poosje toezicht op het persoon maar wat met de overgrote meerderheid gebeurt is weinig of niets van bekend. Bewijzen over hoe het met de mensen gaat die terug zijn gestuurd is er wel maar niet ter inzage voor het publiek, dat soort informatie valt onder verzamelde informatie door de Nederlandse veiligheidsdienst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100