Wordt slecht gedrag beloond?

Tot 2013 komt er jaarlijks 9 miljoen euro beschikbaar om deze probleemjongeren vooruit te helpen. De helft komt van het kabinet, de andere helft van de 22 betrokken gemeenten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat een heerlijk politiek correcte antwoorden hierboven. Op het gevaar met een hele zwik minpunten beloond te worden, wijkt mijn mening af. Ja, in Nederland wordt slecht gedrag beloond. Ben je, om even de terminologie van Rob Oudkerk te lenen, een kutMarokkaan, breng je je dagen door met het lastig vallen van andere mensen dan mag je eerst gezellig op de thee met de burgemeester en daarna krijg je nog een "educatieve" reis aangeboden naar Marokko ook. Die "probleemjongeren" kennen vaak maar enkele woorden Nederlands. Tot het populaire vocabulaire horen: "Respect" en "Rechten". Dat respect twee wegen uit kan gaan, namelijk tonen en krijgen en dat bij rechten automatisch ook plichten horen... daar weten probleemjongeren dan weer niets van. Nee, Nederland wordt zo langzamerhand een pappen en nathouden cultuur. Als je je hond "dresseert" dan beloon je hem alleen als hij iets goeds doet, als hij iets verkeerd doet, dan krijgt hij geen koekje. Wat wij momenteel met probleemjongeren doen, is precies het tegenovergestelde. Je beloond ze. Wat voor een beeld moeten jongeren die zich wel netjes gedragen daar dan niet van krijgen? Misdaad loont! Ik zou zeggen: Hard aanpakken. Vernielingen aangericht? Ga maar werken. Net zo lang tot je het terug betaald hebt. Mooi bijkomend voordeel: Als je ze aan het werk zet, kunnen ze tussendoor ook geen rottigheid meer uithalen!

Oh oh, wat een GeenStijl-vraag. Alsof het geld op straat uitgedeeld wordt. Antilliaanse jongeren zijn vaker misdadig, hebben geen baan en maken de school niet af. Daar moet wat aan gedaan worden. En dat kost geld.

Het is fantastisch dat er wordt geïnvesteerd in het verbeteren van probleemsituaties! Dat is niet "slecht gedrag belonen", maar goed gedrag stimuleren. Dus ik begrijp je vraag niet helemaal :-)

Je zou het bijna denken. Maar wat is een bedrag als je die jongeren van ernstiger zaken af kunt houden? Veel van die problemen komen voort uit stress/frustratie en ze hebben niet geleerd om dat in positieve zin om te buigen.

Om het economisch uit te leggen: Ford brengt geen verbetering in de productielijn van auto aan, zoland de schadeclaims lager zijn dan de kosten van de verandering. Je kunt slecht gedrag belonen tot het dbedrag van de kosten van het slechte gedrag. Of het zinvol is hangt af van de vraag of men het slechte gedrag daarmee kan voorkomen. Belonen begint steeds meer een optie te worden: beloon woon-werkverkeer als ze met het openbaar vervoer gaan en niet in hun auto in de file gaan zitten. Belonen helpt altijd beter dan straffen.

Om het economisch uit te leggen: Een autofabrikant in Amerika brengt geen verbetering in de productielijn van een auto aan, zolang de schadeclaims lager zijn dan de kosten van de verandering. Je kunt slecht gedrag belonen tot het bedrag van de kosten van het slechte gedrag. Of het zinvol is hangt af van de vraag of men het slechte gedrag daarmee kan voorkomen. Belonen begint steeds meer een optie te worden: beloon woon-werkverkeer als ze met het openbaar vervoer gaan en niet in hun auto in de file gaan zitten. Belonen helpt altijd beter dan straffen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100