Mag je schelden tijdens een debat?

Wilders noemt Cohen poedeltje van rutte-I, er is veel kritiek op geweest of is zelfs nog. Maar tot hoever is dit eigenlijk toegestaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet verboden, maar het druist tegen de algemeen geldende fatsoensnormen in, als je in een inhoudelijke discussie het 'op de man speelt'. Je hoort je tijdens zo'n algemene beschouwing te houden aan inhoudelijke argumenten, en niet als een kleuter je inhoudelijke tegenstander te gaan beledigen. We zijn er als intelligente volwassenen op getraind om NIET zo met elkaar om te gaan. Wilders haalt het niveau van de discussie enorm omlaag, en krijgt de lachers en de wat simpelere zielen op z'n hand. Verder maakt hij alleen zichzelf belachelijk. Inhoudelijk heb ik Wilders niks horen zeggen, behalve dat hij het nergens mee eens is en dat hij graag de schuld bij een ander legt. Ik denk dat een groot deel van zijn kiezers zich na dit stukje toneel ook wel achter de oren zal krabben.

In principe mag dit niet nee. Je valt iemand aan met persoonlijke argumenten, wat dus juist niet de bedoeling is van een debat. Hierbij mag je niet persoonlijk worden, maar moet je je richten op feiten en aegumenten die met het onderwerp te maken hebben.

functioneel schelden is toegestaan. persoonlijke scheldkanonnades in principe niet. wanneer dit binnen de perken blijft zal de voorzitter niet snel ingrijpen. dreigt dit uit de hand te lopen grijpt de voorzitter in. gisteren ging hij wat mij betreft over de streep. hij was niet erg fatsoenlijk meer. gelukkig greep de voorzitter niet in maar werd hij op de vingers getikt door de anderen. ze controleren elkaar dus in zekere zin.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100