Kun je iets doen tegen een rechter die partijdig is?

Laats had ik een zitting waarbij de rechter ( vrouwelijk ) bij de eerste zin al partijdig bleek te zijn. Dit mag volgens de wet niet maar mijn advocaat en ik de indruk dat deze ( jonge ) vrouwelijk rechter even haar spierballen wilde laten zien.
Ook was mijn advocaat van mening, dat zij niets van de wet begreep en dat zij mijn advocaat meteen op het beklaagdebankje zette en nee zeg nu niet dat hij dat wel verdiend zou hebben, hij heeft volges de letter der wet gehandeld.

Nu komt er nog een tweede zitting over een andere zaak ( die wel indirect verband houd met de eerste ) krijg je dan vanzelfsprekend met dezelfde rechter te maken of kan dat ook een andere zijn?
Kan dit nu even niet aan mijn advocaat vragen want die is nu met vakantie.

Toegevoegd na 2 minuten:
Woordje vergeten.
Mijn advocaat en ik KREGEN de indruk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe zou een rechter niet partijdig mogen zijn, maar helaas heb ik (en velen met mij) een andere indruk. Als je het niet eens bent met de uitspraak kan je in beroep gaan. De kans is klein dat je diezelfde treft. Overigens kan het zelfs zo zijn dat de uitspraak van de 1e rechtszaak niet eens door diezelfde rechter wordt gedaan. Dat hebben wij mee gemaakt in een bezoekregeling

Ja, dat heet het wraken van een rechter. Je advocaat kan daar alles over vertellen. Ik zou met hem/haar dit bespreken over deze mogelijkheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100