Wordt het niet eens tijd het onderwijs grondig te reorganiseren ?

Plasterk praat over het reorganisren en samenvoegen van WO en HBO, maar zou het hele onderwijs nu eens niet kunnen worden geupgrade en vooral kunnen worden gemodernisserd. Ik heb WO gehad, maar vond dat in vergelijking met mijn HBS-B maar een lachertje, inhoudelijk, maar zeker met betrekking tot de manier van onderwijs. Ik heb misschien 10 jaar lesgegeven op een HBO, maar op zekere dag vroeg ik mij af of ik mijn eigen kinderen naar een dergelijke school zou laten gaan. Mijn antwpoord was nee en toen heb ik meteen ontslag genomen.
Er zijn zoveel zaken te verbeteren, maar ik ben het met Pim F. eens: niet meer geld, maar het geld beter gebruiken. Beter onderwijs hoeft geen geld te kosten, alleen maar inspanning om het te organiseren. De eerste verbetering hoeft niet eens te gaan over de inhoud van de 'vakken' maar over de organisatie en de methodiek.Wat Plasterk trouwens ook wil, maar uiteraard is de politiek ineens weer tegen. Het kan natuurlijk zijn dat de mensen die zo'n reorganisatie uitvoeren niet worden vetrouwd, en dat is wel terecht. Ik heb ervaring en kennis hierover, maar geen politieke vriendjes, dus ik zal er nooit bij worden betrokken. De vraag is dus: moet Plasterk een kans krijgen of vrezen jullie dat de mogelijke hervormers te grote oogkleppen zullen ophebben? Denken jullie datr hervorming mogelijk zijn zonder extra geld, buiten de kosten van de hervorming zelf

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

M.i. is het onderwijs na de "mamoetwet"in het slop geraakt en zou misschien wel terug moeten gereorganiseerd. Inderdaad geef Plasterk een kans!

Ik vind dat de manier waarop er onderwijs word gegeven moet worden aangepast, met bijvoorbeeld meer zelfstudie. Maar de structuur(VMBO/HAVO/VWO & MBO/HBO/WO) zo moet blijven.

Het hele Nederlandse onderwijs systeem is al verpest toen het hervormd werd naar VMBO aan de ene en HAVO/Gymnasium aan de andere kant... Deze reorganisatie heeft miljarden gekost en het begint er nu op te lijken dat het enigszins soepel begint te lopen... Eén nieuwe reorganisatie gaat hoe dan ook wederom miljarden kosten... Het beter op elkaar laten aansluiten van het HBO en WO is op zich een goede zaak. Maar hier moet dan wel rekening worden gehouden met het feit dat er ook meer docenten moeten komen. Want dat is wat ik in het hele verhaal mis van Plasterk...

Poeh...ik heb na 1970 eigenlijk geen enkele wijziging in het onderwijs meer gezien waarvan ik denk, dat is nou een verbetering. Als docent in het voortgezet onderwijs kreeg in brugklassers binnen die niet konden klokkijken. Ik vrees dat het probleem niet in het onderwijs zit, maar dieper in de samenleving. Toegevoegd na 12 minuten: Uiteraard is de Mammoet wet van voor 1970, maar toe zat ik nog op de Lager School. Niet in een groep maar in een klas.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100