Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

De Koningin betaalt geen belasting over haar inkomsten. Ze betaalt wel de gewone belasting die iedereen betaalt over iedere aankoop (BTW).

De Koningin ontvangt gewoon AOW (die ze aan goede doelen geeft) en ontvangt een stempas bij iedere verkiezingen. Dat maakt de leden van het Koninklijk Huis ook gewone burgers. Dat houdt onvermijdelijk ook in dat de Prins van Oranje en zijn vrouw kinderbijslag ontvangen over hun kinderen.

Toegevoegd na 20 minuten:
Correctie, waarschijnlijk is het 1. de oude situatie 2. de situatie zoals die geldt voor de Koningin van het Verenigd Koninkrijk.

Uit de bron: 'Ze (leden van het Koninklijk Huis) betaalden namelijk altijd premie en zijn ook belastingplichtig over hun inkomen en vermogen.'
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Nee, de koningin betaalt geen loon-en inkomstenbelasting.

Welke leden van het koninklijk huis wel en niet belasting betalen, en welke belasting wel en welke niet, kun je lezen op deze site: http://www.watvindtnederlandervan.nl/index.php?fPID=Nieuws&fID=308Koningshuis
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Beatrix betaalt geen belasting omdat de vrijgesteld is van belasting. Lex en Max krijgen ook kinderbijslag.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding