Ik heb van iemand gehoord dat je strafblad op je 18e 'verdwijnt', teniet wordt gedaan. Klopt dit en zo ja, heeft die 'regeling' een naam?

Volgens haar heeft het te maken dat je meerderjarig bent, ik wil dus weten of het een wettelijke naam heeft, als het al bestaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, mijn zoon was op zijn 15e gepakt doordat hij een zakmes bij zich droeg. ( die hij van zijn oma gekregen had nadat opa was overleden) De groep waarmee hij opliep werd toevallig gecontroleerd. Op zijn 20e heeft hij een keertje met 3 jongens van zijn leeftijd geknokt in een dancing, omdat zijn vriendin steeds lastig gevallen werd door die gasten. Hij moest voorkomen en in de rechtzaal kwam ook het voorval van het mes weer ter sprake.

Om je gerust te stellen dat gebeurt niet. Je strafblad blijft

Dit is niet zo, kijk eens naar deze link: http://www.ouders.nl/mjur2009-11.htm daar staat heel veel voor strafblad voor minderjarige.

dat is niet zo , ben ooit op school naar een rechtbank geweest met maatschappij en dat vroeg ik toen ook , en toen zeiden ze van niet, die mensen die vast komen te zitten, blijven daar eeuwig aan vast .

Volgensmij niet want mijn vriend had een heel groot strafblad En nu is alles van zen strafblad af ofzo Ik vind et persoonlijk ook een super vaag verhaal

Een strafblad verdwijnt niet als de leeftijd van achttien jaar bereikt wordt. De gegevens die op een strafblad staan verlopen na een bepaalde tijd en niet bij het bereiken van een bepaalde leeftijd. Zie hiervoor de artikelen 4 en 6 van de Wet Justitiële en Strafvorderlijke Gegevens. Als dit wel zo zou zijn, zou dit betekenen dat iedereen onder de achttien ongestraft misdaden kan plegen. Het zou namelijk toch nauwelijks verdere gevolgen hebben.

Bronnen:
Studie

Nee, dat gebeurt niet automatisch. er zijn wel vastgestelde termijnen waarop de registratie verwijderd wordt. De wet spreekt in dat geval over 'vernietiging'.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0014194/geld...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100