Waarom is iemand van de CU de minister van defensie?

Ware Christenen zijn toch tegen geweld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat je uit de bijbel kunt halen wat je wilt. Exodus 21,24: oog voor oog, tand voor tand, hand voor hand, voet voor voet.

door de iewat bizarre vekiezingsuitslag van de laatste verkiezingen,zijn we op een punt beland dat er zoveel combinaties mogelijk waren (gewenst of niet gewenst)dat een partij als de cu nu idn de regering zit. dezelfde verkiezingsuitslag zorgt er ook voor dat deze regering eigenlijk een papieren tijger is die geen wezenlijke beslissingen kan nemen omdat de oppositie zo sterk kan zijn als ze zich verenigen dat onpopulaire besluiten direct weggestemd kunnen worden. De posten van ministers worden vevolgens naar kamerzetels verdeelt waarbij een weging van de posten ook meeteld door deze verdeling is het de cu die de betreffende minister mag leveren.

Heb even getwijfeld om nu een reactie te geven of een antwoord. Het staat namelijk nergens in het partijprogramma dat de Christen Unie tegen geweld zijn. Volgens mij zijn Boedhisten tegen geweld. In de Christelijke religie wordt het geweld als oplossing voor conflicten wel aan de kaak gesteld. Althans in één van de verhalen in de bijbel over Jezus, geeft hij aan dat in plaats van "Oog om Oog, tand om tand" het beter is iemand de andere wang toe te keren. Wat dat betreft is Jezus een voorbeeldfiguur van het geweldloos oplossen van conflicten. Gezien de geweldspiralen tussen religies geen overbodig idee (denk aan Midden-Oosten: Palestijnen en Israëlieten, Moslims tegen Christenen, Protestanten tegen Katholieken etc). Daarnaast is onze Defensie zeer begaan met opbouwwerk en handhaving i.p.v. onderdrukking door wapenmacht. Ik vind dat juist één van de sterkste punten van ons leger. Ze staan hun mannetje, maar zijn bijzonder professioneel en geen aggressieve rambo's zonder visie. Ook internationaal wordt die aanpak gewaardeerd. Daar mag je als minister best trots op zijn.

Defensie is ook geen geweld. Synoniemen van defensie zijn onderandere achterhoede, verdediging, verweer en afweer. En je mag jezelf blijkbaar wel verdedigen.

Geef een christen een wapen , en het komt wel goed...

Zeer waarschijnlijk omdat minister 'van Middelkoop' niets kan zonder zijn staatssecretaris 'de Vries'. En deze laatste heeft wel bij defentie gediend en weet waar hij over spreekt...

Dat bijt elkaar m.i. niet. Er moet toch een minister van defensie zijn, dus waarom niet eentje met een christelijk beleid? Als ik het goed begrepen heb is de aanpak van de Nederlanders in Afghanistan relatief het meest humaan en een voorbeeld voor de internationale gemeenschap. Bovendien moet je niet teveel macht aan een minister toeschrijven. De kamer maakt het beleid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100