Is er bij de komende verkiezingen wel een meerderheids cabinet te vormen als we de peilingen mogen geloven?

Ik tel op PVV/VVD/CDA/TON 75 zetels. PVDA/CDA/D66/PvdD/GL/SP ook 75 zetels. Dit volgens de laatste peiling van Maurica de Hond.

Ik vergeet nog de CU en SGP, sorry.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zet mijn geld in op CDA/VVD/PvdA/D66. Samen goed voor 86 zetels volgens de politieke barometer. CDA doet het met iedereen. PvdA wordt misschien wat moeilijk om te rechtvaardigen als ze enorme zetelverlies lijden. VVD zou een nieuwe lijsttrekker kunnen gebruiken. D66 maakt wat mij betreft een enorme comeback. Pechthold is de enige in de kamer die met een beetje ruggengraat tegen Wilders zegt wat een onzin hij verkondigt. Nee, de overige partijen zullen samen alles aan doen om te voorkomen dat Wilders in de regering komt te zitten. Volgens mij ziet de koningin dat ook niet zo zitten en zij is het die de formateur aanstelt. Alleen als Wilders de absolute meerderheid behaalt komt het zover en dat gebeurt in nog geen 1000 jaar.

Bronnen:
http://www.politiekebarometer.nl/

Dat zien we dan wel weer. Ik denk echter dat het lastig word als de PVV de grootste partij word, aangezien geen partij met de PVV wil samenwerken, en de PVV ook met geen enkele partij.

Ha, die Jjgjohn; Maakt niet uit, de Broeders van het CDA zijn te allen tijde bereid met ongeacht welke partijencombinatie dan ook een coalitie aan te gaan.

de nieuwe coalitie wordt: CDA, D66, PvdA, GL. Samen in 2011 goed voor 79 zetels. Tussentijdse peilingen, zoals die van nu, zeggen mij niks. Ik vertrouw op mijn vooruitziende blik.

Wat vind je van PVV/VVD/CDA/D66? Dat geeft een ruime meerderheid. Ik zie het CDA of D66 niet snel met de SP samenwerken. Ook het CDA - PvdD lijkt mij moeilijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100