Van hoe laat/wanneer kan politie beboete voor geen fietsverlichting?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Een fiets moet in het schemer en donker altijd voor en achterlicht gebruiken. Overdag moet de fiets gebruik maken van het voor en achterlicht indien het zicht is belemmerd door bijvoorbeeld slecht weer. Fietsverlichting moet aan de fiets zijn bevestigd, mag tevens niet knipperen en/of verblindend zijn. Lampjes aan uw kleding is dan ook niet wettelijk goed." http://auto-en-vervoer.infonu.nl/fietsen/418-regelgeving-voor-fietsverlichting.html

Vanaf het moment dat de straatverlichting aangaat. Toegevoegd na 24 minuten: 1. Fietsers voeren tijdens het rijden bij nacht of bij dag indien het zicht ernstig wordt belemmerd, verlichting overeenkomstig het tweede tot en met het vierde lid. 2. Een fiets op twee wielen en een fiets op drie wielen met één voorwiel moeten zijn voorzien van een wit of geel licht dat aan de voorzijde wordt gevoerd, tenzij de bestuurder een wit of geel licht voert op zijn borst. 3. Op een fiets op meer dan twee wielen met twee voorwielen moeten aan de voorzijde twee witte of twee gele symmetrisch links en rechts van het midden bevestigde lichten worden gevoerd. 4. Een fiets moet zijn voorzien van een rood achterlicht dat aan de achterzijde wordt gevoerd, tenzij de bestuurder of een achter de bestuurder gezeten passagier een rood licht voert op zijn rug. Dit is het officiële citaat uit de wegenverkeerswet. In de praktijk zal er overigens alleen gecontroleerd worden wanneer het duidelijk te donker is om zonder verlichting de straat op te gaan. Het aan- en uitgaan van de straatverlichting wordt daarbij als grens gebruikt. Tenminste, zo vertelde mij dat een agent toen ik werd gecontroleerd. Ik neem aan dat hij het weet.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0004825/geld...

Als het (...in ogen van de politie) niet veilig is om zonder licht rond te rijden.

Voor fietsers,bromfietsers geldt dezelfde regel als voor de automobilist. Een half uur vóór zonsondergang tot een half na zonsopkomst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100