Wat zijn de nadelen van democratie?

Hierbij er van uit gaande dat ieder nadeel ook een voordeel met zich meebrengt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt afgerekend worden op je stemgedrag. En je kunt nooit die tirannieke despoot de schuld geven van het mislukken van je leven.

Een groot staatsman heeft ooit aangehaald dat: "It has been said that democracy is the worst form of government except all the others that have been tried" (Democratie is het slechtste systeem, buiten alle andere)

HannesSlooba noemde dat, door compromis, het idee met de meeste steun voorrang krijgt ook al is dat soms niet het beste idee. Het is echter nog sterker; door compromis krijgt het idee met de MINSTE steun voorrang; een compromis is immers water bij de wijn voor allen, en is het idee dat door NIEMAND werd geopperd en waar niemand 100% voor gaat? Kortom, het nadeel van al dat overleggen en compromissen sluiten is natuurlijk halflauwe net-niks-plannen, die vlees noch vis zijn, kant noch wal raken en vaak weinig effect sorteren; het zijn plannen die van alles een beetje hebben, en dus de essentie van alles missen. (het bijbehorende voordeel van dit soort doorgekookte plannen is natuurlijk dat er dus ook geen hele rare dingen door het ellenlange voortraject heen komen, geen plannen die ons met z'n allen het verderf in storten)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100