Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan je aangifte doen van oponthoud?

Stel: Een zeker individu of organisatie houd je onnodig op. Hierdoor kom je te laat bij je volgende afspraak waardoor deze helemaal in het water loopt en jij schade door leid.

Is dit strafbaar?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
608

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Je moet zoiets niet bekijken in het kader van het strafrecht. Als je je recht wilt halen, dan zul je moeten aantonen dat die organisatie nalatig was en de onnodigheid moeten aantonen. Daar heb je een forse klus aan!
(Lees meer...)
14 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

Als het gaat om oponthoud bij een treinreis van de NS, dan kan je bij een vertraging van 30 minuten of meer je geld terugkrijgen. Zie ook http://www.ns.nl/cs/Satellite/ns2007/nl/menuitem/include/1190105476269/geld+terug+bij+vertraging?p=1190105473125&packedargs=language%3Dnl

Dat is natuurlijk niet alles, maar het is een begin.

Of je een schadevergoeding kan krijgen voor de door het oponthoud geleden schade, zou je in eerste instantie bij de betreffende organisatie zelf moeten vragen. Daarna kan je altijd nog aangifte doen.

Het lastigste is waarschijnlijk het bewijzen van het ONNODIG ophouden van jou door de organisatie. Er zullen maar weinig mensen of organisaties zijn, die jou MET OPZET zullen ophouden.
(Lees meer...)
Antoni
14 jaar geleden
Als je volgende afspraak in het geding komt kun je altijd even bellen dat het wat later kan worden.
Maar strafbaar, nee dat is het niet
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Na een heleboel rompslomp zou je misschien je gederfde winst kunnen verhalen op die persoon.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Gekkie, daar ben je toch zelf bij. Je moet jezelf verwijten als je het tempo niet kan houden. Dus doe 'aangifte' tegen jezelf.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding